SP_2011_svedskaSP ŠVEDSKA 2011

Srbija pobedila Australiju

 

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je danas u Malmeu Australiju sa 35:18 (16:8), u drugom kolu takmičenja u Grupi C na Svetskom prvenstvu. U meču u kome je selektor Srbije Veselin Vuković pružio šansu većini igrača, nije bilo ni dobre ni osmišljene igre. Do ubedljive razlike Srbija je došla kada je u igru ušla „prva postava“, predvođena Momirom Ilićem i Markom Vujinom.

Povezana vest:  MLADI NAPADAČ PREŠAO U TURSKU, Bojičić u Genčlerbirligiju

Rukometaši Srbije odigrali su sa Australijom kao na treningu. Nisu se mnogo trudili ni u napadu, ni u odbrani, pa je i igra bila takva. Primili su 18 golova od simpatičnih Australijanaca, koji tek počinju da igraju rukomet, što zabrinjava, koliko i činjenica da su postigli samo 35 golova.

Videlo se da igračima Srbije nedostaje motivacija i da već razmišljaju o narednim ozbiljnijim protivnicima, ali to ne bi smelo da bude opravdanje za lako primljene golove i greške u dodavanju, kojih je bilo mnogo.

Povezana vest:  Marjanović: Srbija će profitirati od EP za rukometašice

Ubedljiva pobeda od 35:18 je pre svega rezultat velike razlike u kvalitetu dve reprezentacije, a nikako osmišljene i ozbiljne igre Srbije. U prvom kolu Danska je savladala Australiju sa 47:12 (21:8) i u drugom poluvremenu primila četiri gola. Naredni meč Srbija igra sutra u Malmeu u 20.15 upravo sa selekcijom Danske, a kako je odigrala predhodne dve utakmice, nema mesta za optimizam.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Teniseri uz rukometaše