SP_2011_svedskaSP ŠVEDSKA 2011

Rukometaši Srbije izgubili od Danske

 

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je večeras od Danske sa 27:35 (14:16), u trećem kolu takmičenja u Grupi C na Svetskom prvenstvu u Švedskoj. Rukometaši Srbije su veći deo prvog poluvremena uspeli da održe korak sa Dancima, ali kako je vreme prolazilo nisu imali rešenja za protivničku odbranu.

U meču u kome nije bilo osmišljene igre u napadu najefikasniji u timu Srbije bili su Marko Vujin sa sedam, Momir Ilić sa pet (dva iz penala) i Momir Rnić sa četiri gola. U ekipi Danske najviše golova postigli su Mikel Hansen – 10 i Hans Lindberg – sedam. Srbija je meč počela neočekivano dobro. Ekipe su se smenjivale u vođstvo i niko nije uspeo da dođe do osetnijeg vođstva. Vujin, Ilić i Rnić uspeli su u tom periodu igre da se suprotstave brzim Dancima, predvođeni bekom Hansenom.

Povezana vest:  EP U RUKOMETU, U utorak počinje Evropsko prvenstvo, titulu brani Danska

U 25. minutu bilo je 11:11, a onda je Danska tempom uspela da preokrene rezultat u svoju korist. Srbija je u nastavku meča pokazala sve nedostatke iz ranijih utakmica. Neosmišljen napad koji se svodio na šuteve bekova posle jednog ili dva dodavanja i totalno odsečena i zapostavljena krila.

U drugom poluvremenu selektor Veselin Vuković uveo je Žarka Šešuma, koji nije uspeo da unese promene u igru, a Ivana Nikčevića zamenio je Dobrivoje Marković, što takođe nije ništa novo donelo. U statičnoj igri Srbije sa jedne strane i nadahnutoj, brzoj i efiksnoj igri Danaca, koji su imali raspoložene strelce na svim pozicijama, nije moglo da dođe do preokreta rezultata.

Povezana vest:  Partizan osvojio titulu dva kola pre kraja sezone

Danci su povećavali razliku i završili meč sa osam golova razlike – 35:27. To govori i o slaboj odbrani Srbije u kojoj je golman Darko Stanić svoj deo posla odradio sasvim solidno. Ipak, selektor Vuković ništa nije menjao osim kada su Danci bili sa igračem manje, a to nije bilo dovoljno za više od „časnog“ poraza.

Povezana vest:  FK Crvena zvezda ogorčen zbog napada na Butuliju

Na Svetskom prvenstvu sutra je za Srbiju slobodan dan, a u sredu u 18.00 sastaje se sa selekcijom Hrvatske.