vukovic_veselin_srb_rus (6)SP ŠVEDSKA 2011

Vuković: Mogli smo i bolje protiv Danske

 

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je večeras od Danske sa 27:35 (14:16), u trećem kolu takmičenja u Grupi C na Svetskom prvenstvu u Švedskoj. Rukometaši Srbije su veći deo prvog poluvremena uspeli da održe korak sa Dancima, ali kako je vreme prolazilo nisu imali rešenja za protivničku odbranu.

U meču u kome nije bilo osmišljene igre u napadu najefikasniji u timu Srbije bili su Marko Vujin sa sedam, Momir Ilić sa pet (dva iz penala) i Momir Rnić sa četiri gola. U ekipi Danske najviše golova postigli su Mikel Hansen – 10 i Hans Lindberg – sedam. Srbija je meč počela neočekivano dobro. Ekipe su se smenjivale u vođstvo i niko nije uspeo da dođe do osetnijeg vođstva. Vujin, Ilić i Rnić uspeli su u tom periodu igre da se suprotstave brzim Dancima, predvođenim bekom Hansenom.

U 25. minutu bilo je 11:11, a onda je Danska tempom uspela da preokrene rezultat u svoju korist. Srbija je u nastavku meča pokazala sve nedostatke iz ranijih utakmica. Neosmišljen napad koji se svodio na šuteve bekova posle jednog ili dva dodavanja i totalno odsečena i zapostavljena krila.

Povezana vest:  SP ŠVEDSKA 2011, Rezultati 3. kola druge faze takmičenja i tabele

U drugom poluvremenu selektor Veselin Vuković uveo je Žarka Šešuma, koji nije uspeo da unese promene u igru, a Ivana Nikčevića zamenio je Dobrivoje Marković, što takođe nije ništa novo donelo. U statičnoj igri Srbije sa jedne strane i nadahnutoj, brzoj i efikasnoj igri Danaca, koji su imali raspoložene strelce na svim pozicijama, nije moglo da dođe do preokreta rezultata.

Danci su povećavali razliku i završili meč sa osam golova razlike – 35:27. To govori i o slaboj odbrani Srbije u kojoj je golman Darko Stanić svoj deo posla odradio sasvim solidno. Ipak, selektor Vuković ništa nije menjao osim kada su Danci bili sa igračem manje, a to nije bilo dovoljno za više od „časnog“ poraza.

Na Svetskom prvenstvu sutra je za Srbiju slobodan dan, a u sredu u 18.00 sastaje se sa selekcijom Hrvatske.

Selektor Srbije Veselin Vuković posle meča istakao je da je njegova ekipa mogla i bolje da odigra.

Povezana vest:  EP 2016, Nenadić: Nismo zaslužili da izgubimo

-Ja to zovem ‘duhovima iz proslosti’. To se najbolje videlo u poslednjih 10 minuta kada sam rekao da najdužim mogućim napadom smanjimo sa četiri na tri gola, ali nismo uspeli, već je bilo osam za njih – kazao je Vuković.

On je dodao da se mnoge čudne stvari se dešavaju u ekipi i da je zato odgovoran.

-Pokušaću da prvo popričam sa igračima, da im kažem šta mi se ne sviđa. Nije mi se svidelo njihovo ponašanje kada smo krenuli da tonemo. Međutim, to su nasledili iz klubova iz kojih dolaze, a ja ne znam šta da radim – rekao je Vuković.

Rukometaš Srbije Momir Ilić naglasio je da je ekipa jako dobro odigrala prvo poluvremem.

-Stvarno je sve funkcionisalo i u napadu i u odbrani. U drugom delu igre, moram reći da su Danci kada su vodili sa tri razlike, imali blagu prednost sudija. Tako kada su imali šest razlike, nismo uspeli da se vratimo. Idemo dalje. Moramo se koncentrisati na meč sa Hrvatskom. Nema puno žalosti – rekao je Ilić.

Povezana vest:  EP ŽENE 2012, Adžić: Šanse za prolazak u finale su podjednake

Selektor Danske Urlik Vilbek bio je zadovoljan pobedom, ali i načinom igre kako su osvojena nova dva boda na šampionatu.

-Zadovoljan sam kako smo odigrali protiv Srbije, naročito u odbrani. Raduje me forma ekipe, jer nas očekuje važan meč sa Hrvatskom – zaključio je Vilbek i dodao da se u ekipi Danske istakao u napadu Hansen.

Dvorana: „Arena Malme“. Gledalaca: 8.600. Sudije: (Lazar i Reveret obojica iz Francuske). Iskljucenja: Srbija 12, Danska 4 minuta. Sedmerci: Srbija 4 (1), Danska 1 (1).

Srbija: ŠeŠum 1, Vujin 7, Nikčevic 1, Ćurković, Toskić 2, Stanić (11 odbrana), Ilić 5, Marković 2, Pejanović, Prodanović 2, Bojinović 1, Stojković 1, Rnić 4, Vilovski, Vučkovic 1, Stankovic.

Danska: Jakobsen (10 odbrana), M. Kristijansen, Boesen 2, Smid 1, L. Kristijansen 3, Egert 3, Rasmusen (4 odbrane), Spelerberg, Nodesbo 1, Svan Hansen, Lindberg 7, Toft 3 Hansen, Sondergard 4, M. Hansen 10, Nilsen 1.