reprezentacija_srbija_2011SP ŠVEDSKA 2011

Srbija porazom od Norveške završila učešće na SP

 

Rukometna reprezentacija Srbije večeras je u Kristijanstadu posle produžetaka izgubila od Norveške sa 31:32 (29:29, 16:14) i učešće na Svetskom prvenstvu u Švedskoj završila na 10. mestu. Srbija je borbu za deveto mesto izgubila iako je vodila većim tokom meča, tri minuta pre kraja regularnog toka sa dva gola razlike – 28:26.

Usledio je tada pad u igri, pa su Norvežani 20 sekundi pre kraja poveli sa 29:28 pogotkom Ejnara Sanda Korena. Produžetak Srbiji doneo je gol Ivana Stankovića pet sekundi pre kraja regularnog toka. Norveška je postigla prvi gol u nastavku meča, ali je Srbija uzvratila sa dva pogotka i u drugi produžetak ušla sa prednošću 31:30.

Povezana vest:  Ilić i Vujin predvode Srbiju u baraž mečevima sa Češkom

Napad je, međutim, potpuno stao u poslednjih pet minuta igre, što je Norveška iskoristila i golovima Kristofera Ramba i Elvinda Tvedtena, koji je sa 11 pogodaka bio najbolji strelac meča, stigla do konačnog trijumfa.

Momir Ilić je sa sedam golova bio najefikasniji u srpskom timu, dok je Stanković bio precizan šest puta. Rukometaši Srbije u zemlju će se vratiti sutra letom preko Kopenhagena i Minhena. Na aerodrom „Nikola Tesla“ sleteće u 16.35.

Povezana vest:  Rastko Stojković igra na EP, odložio operaciju kolena

Dvorana: Arena u Kristijanstadu.

Gledalaca: 1000.

Sudije: Al Marzuki i Al Nuaimi (obojica iz UEA).

Isključenja: Srbija 8 minuta, Norveska 2 minuta.

Sedmerci: Srbija 3 (3), Norveska 6 (5).

SRBIJA: Šešum 4, Vujin 2, Nikčević, Ćurković, Toskić 1, Stanić (16 odbrana), Ilić 7, Bojinović, Marković 1, Marjanac (2 odbrane), Prodanović 3, Stojković 4, Rnić 3, Vilovski, Vučković, Stanković 6.

Povezana vest:  EHF i Adidas produžili saradnju

NORVEŠKA: Ege (10 odrbana), Hipe, Mirhol 5, Lund 2, Tvedten 11, Mamelund 1, Erevik (6 odbrana), Rambo 2, Hansen 2, Kjeling 3, Samdahl, Skoglund, Koren 2, Paulsen 4, Tangen.