Orlovi umeso u Beč sutra u Beogradu

 

sead_ahasanefendic_ruk_selektorSpuštena je zavesa za izabranike Seada Hasanefendića na evropskom prvenstvu u rukometu. Dva poraza i nerešne susret bili su više negodovoljkni da se nacionalni tim Orlova vrati kući pre vremena i spuštene glave.

Poslednji poraz od domaćina, ekipe Austrije, izgleda naviše boli. Selektor Sead Hasanefendic posle utakmice rekao je:

– Naše emocije su sada jako uzdrmane. Počeli smo dobro utakmicu, ali ulaskom golmana Tomasa Bauera počinje jedna velika partija Austrijanaca. Mislim da smo krenuli u duel sa velikom željom. Korigovali smo odbranu u odnosu na prva dva duela. Ušli smo sa neuobičajenim vodstom i sigurno da je ulazak Bauera napravio preokret. Imali smo velike šanse, ali njihov golman je branio sve. Takođe, dobro smo igrali u napadau, uprkos promašenim šansama, moram reći sa levog krila. U drugom poluvremenu smo počeli drugačije da igramo i poraženi smo sa 9 golova razlike. Sve više smo popuštali. Da li nismo verovali ili nismo mogli, ne znam? Ovo je razočaravajući učinak. Prvi cilj je bio da nekalkulišući plasman i entuzijazam naroda, medija da se ide do krajnjih granica. Ne gledajući to, nama je cilj bio da se sa ovog EP vratimo sa pozitivnom klimom, da igrači odu kući pozitivni, da narod kod kuće bude zadovoljan, da sve bude pozitivno. To nismo učinili i to je evidentno. Jako mi je žao. Ostavili smo bled utisak u prve dve utakmice i u drugom delu meca sa Austrijancima.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Rasprodate karte za nivo 400 za polufinala

Na pitanje novinara kakvi su dalji planovi, Hasanefendić je rekao:

– Planovi su mi da odemo do Beograda i u Beogradu ćemo da vidimo da analiziramo i vidimo šta ćemo dalje.

Takođe na pitanje da li se oseća krivim, Hasanefendić je rekao:

– Što se tiče ovog šampionata osećam se najviše odgovornim, ali ne i krivcem, jer ih na utakmici protiv Austrije nisam mogao da naučim igrace kako da šutiraju ne u golmana, već u gol i da se lopta ne vraća nazad protivničkom igracu, već da se da gol.

Jel vam pada na pamet ostavka, bilo je jedno od pitanja?

Povezana vest:  Partizan dočekuje Međumurje

– Ne bih sada hteo da nešto tako kazem, jer je još uvek situacija sveža. Treba napraviti analizu suma – sumarum i onda doneti odluku. Vi ćete novinari i onako sami izanalizirati prvenstvo i iskazati vaše misljenje.

Igrači, sve redom bili su šokirani posle meča. Nikola Kojić bio je kratak.

– Šta da kažem posle ovakve utakmice? Debakl! Ovo niko nije očekivao. Ovo je jedan veliki udarac i šamar za sve nas i jedan veliki koraka u nazad kada je nas rukomet u pitanju. Ne znam šta se desilo da smo na ovom šampionatu ovako loše igrali – rekao je Kojić.

Momir Ilić imao je sličnu izjavu:

– Počeli smo dobro utakmicu, poveli sa 4:0 i mislim da je prvo poluvreme bilo korektno. U drugom delu igre jednostavno, ne znam šta se desilo. Odigrali smo taktički jako loše. Nismo radili stvari kao u prvom delu igre. Austrijanci su zasluženo pobedili i idu dalje. Čestitam im.

Teško mi je što ne idemo u drugi krugi to je ponižavajuće. Teško se osećam, kao sportista, kao igrač.

Povezana vest:  Perić objavio širi spisak rukometaša za baraž za SP

Svi su potajno želeli da krenu put Beča a ne put Beograda. Nenad Vučković želi da se sve što pre zaboravi i da se krene sa pripremama za svetsko prvenstvo.

– Jako mi je teško, ali život ide dalje. Okrećemo se nekim drugim stvarima. Gledaćemo da ovaj neuspeh što pre zaboravimo i da se okrenemo novim pripremama i kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

AUSTRIJA – SRBIJA 37:31 (15:18)

Dvorana: „Tips Arena“. Gledalaca: 6.000. Sudije: Muro i Rodrigez (obojica iz Spanije).

AUSTRIJA: Bauer (12 odbrana), Polcen 3, Ziura 2, Veber 8, Abadir 1, Majer 2, Knaut, Marinovic (2 odbrane), Ginter, Siladji 9, Vilcinski 6, Fride 4, Slinger, Vagesrajter 2, Hojc. Selektor: Dagur Sigurdson.

SRBIJA: Stanic (1 odbrana), Kojic 2, Sesum 8, Nikcevic, Stojanovic 4, Toskic 3, Peric (9 odbrana), Ilic 4, Markovic 2, Pejanovic, Andjelkovic, Lapcevic, Vilovski, Vuckovic 7, Nenadic, Stankovic 1. Selektor: Sead Hasanefendic.

Iskljucenja: Austrija 8 minuta, Srbija 12 minuta.

Sedmerici: Austrija 9 (8), Srbija 5 (3).