Ničić otišao iz RSS, prva ostavka posle EP

 

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić podneo je danas neopozivu ostavku u Upravnom odboru Rukometnog saveza Srbije, a u saopštenju dostavljenom Beti naveo je da „ovako više ne može“.

-Zajedno smo sedeli, pognutih glava, pred u nekim trenucima razularenom domaćom publikom u Lincu i verovatno razmišljali zašto se ovo događa i šta nam je sve to trebalo – piše Ničić.

Povezana vest:  EP KVALIFIKACIJE, Momir Ilić: Češka je favorit u kvalifikacijama

-Razmisljali smo… može li se i dalje ovako?! To pitanje već nekoliko dana postavljam i sebi samome. Pozitivan odgovor koji bi me i dalje ostavio u našoj rukometnoj Vladi (UO RŠ) ne nalazim – naveo je on.

Rukometna reprezentacija Srbije završila je Evropsko prvenstvo u Austriji na 13. mestu, izgubivši dve utakmice u grupi, a odigravši jednu nerešeno. RSS se nije oglašavao posle eliminacije reprezentacije u nedelju, samo je za utorak zakazana konferencija za novinare predsednika i generalnog sekretara tog tela.

Povezana vest:  SP KADETI 2011, Orlići podelili bodove sa Hrvatima

Ničićeva ostavka u Upravnom odboru, koji broji 19 članova, prva je reakcija iz Rukometnog saveza na rezultat iz Austrije.

-Moje ljudsko dostojanstvo i savest mi ne dozvoljava da i dalje sedim u organu u kome imam pravo da kažem šta hoću, da nakon toga neko tumači sta sam hteo da kažemm, a da unapred znam da postoji većina koja će uvek preglasati moje mišljenje i predlog, bez obzira na posledice takvog rada i preglasavanja – naveo je Ničić.

Povezana vest:  Dačić razgovarao sa visokim predstavnicima IHF

Kraj saopštenja gradonačelnika Zaječara o tome da podnosi neopozivu ostavku, napisan je velikim slovima, uz objašnjenje da je tako uradio da bi se izbegla potreba za tumačenjem napisanog