Handball_the_ball

ČELENDŽ KUP

Jokanović: dobro smo upoznali Benfiku

 

Rukometaši Radničkog iz Kragujevca narednog vikenda igraju obe četvrtfinalne utakmice Čelendž kupa protiv portugalske Benfike u Lisabonu, a trener Šumadinaca Slobodan Jokanović tvrdi da je dobro upoznat sa kvalitetima rivala.

-U četvrtfinalu nema lakih proitivnika. Benfika je veoma kvalitetan i homogen tim, sa izuzetnom podrškom trofejnog sportskog društva – istakao je Jokanović pred put u Lisabon.

Povezana vest:  Rasopred utakmica 6. kola Super lige za žene

Iskusni stručnjak napomenuo je da je portugalski predstavnik poznat po vrlo agresvinoj odbrani 6-0 i 5-1 i dodao da igrači Benfike u napadu igraju „brzo i moderno“.

-Čeka nas veliko iskušenje u Lisabonu. Nećemo se predati bez obzira što nam ne ide u prilog podatak da oba meča igramo u glavnom gradu Portugalije – poručio je Jokanović, čiji su izabranici ove sezone debitanti na međunarodnoj sceni.

Povezana vest:  Igor Butulija podneo ostavku na mesto trenera juniora

Kapiten Radničkog Milan Đukić smatra da Kragujevčani mogu da naprave podvig i eliminišu Benfiku u gostima.

-Samim plasmanom među osam najboljih ekipa u Čelendž kupu napravili smo istorijski uspeh. Želimo da se do kraja sezone plasiramo do petog mesta na tabeli domaćeg šampionata kako bi i sledeće godine igrali u nekom od evrokupova – zaključio je Đukić.

Povezana vest:  Šišanje kao izraz solidarnosti sa obolelom decom

Prvi susret četvrtfinala, u kome će Radnički biti formalni domaćin, zakazan je za sutra od 19.30 časova u dvorani EDP u Lisabonu. Revanš meč se igra u nedelju od 18 časova na istom mestu.