euro2012_srbija_logo

Viderer: Pripreme za EP teku po planu

Generalni sekretar Evropske rukometne federacije (EHF) Mihael Viderer izjavio je danas da pripreme za Evropsko prvenstvo u Srbiji 2012. godine teku po planu i istakao da je saradnja sa Organizacionim komitetom takmičenja veoma dobra.

Viderer i menadžer za Evropska takmičenja Monika Flikseder završili su dvodnevnu posetu Beogradu i za to vreme obišli Beogradsku arenu i razgovarali sa Organizacionim komitetom takmičenja.

Povezana vest:  Crno-beli se oprostili od SEHA lige

-Svesni smo da počinjemo sa završnicom EP, ali Arena daje puno mogućnosti i na vreme sve mora da se pripremi – rekao je Viderer na konferenciji za novinare.

On je dodao da je normalno da EHF radi sa organizatorima na pripremi Evropskog prvenstva.

-Razgovarali smo o sistemu za prodaju karata. Izvlačenje grupa biće 15. juna i posle toga svi koji žele znaće gde treba da kupe karte – rekao je Viderer.

Povezana vest:  Rukometaši Francuske odbranili zlatnu olimpijsku medalju

Generalni sekretar Rukometnog saveza Beograda Božidar Đurković istakao je da je zadovoljan posetom EHF-a.

-Pred nama je veliki posao. Očekujem da ćemo sve završiti dva meseca pre početka Evropskog prvenstva. Sve ide u dobrom pravcu. Ima dosta stvari koje treba da uradimo u narednom period – rekao je Đurković.

Prema njegovim rečima, u Vršcu je danas delegacija Infront marketinške agencije EHF-a koja je zadužena za TV prava i tamo pregleda sa kojih pozicija će se snimati takmičenje.

Povezana vest:  Lasta oficijelni sponzor Evropskog prvenstva

-Tačno je da u Vršcu imamo problema sa hotelom, koji je delimično renoviran, ali to će biti rešeno. EHF neće danas obilaziti hotel – rekao je Đurković.

Naredna poseta delegacije EHF-a zakazana je 18. i 19. maj. Evropsko prvenstvo održaće se u od 17. do 29. januara.