darko_stanic_golman_srbijaSP ŠVEDSKA

Marko Vujin: Treba mnogo da radimo do narednog takmičenja

 

Rukometaš Srbije Marko Vujin izjavio je posle poraza od Poljske da njegova ekipa mora mnogo da radi do Evropskog prvenstva 2012. u Srbiji „kako bi izgledala moćno“. Srbija je izgubila od Poljske sa 26:27 (11:10), u drugom kolu druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Švedskoj.

-Stvarno ne znam šta da kažem. Protiv najjačih svetskih reprezentacija 45 minuta igramo fantastično, a onda se desi pad. Mislim da dosta treba da radimo da bi na Evropskom prvenstvu u Srbiji izgledali moćno – rekao je Vujin u Lundu.

Povezana vest:  Cvetković: Nemam šta da zamerim igračima

On je dodao da je u jednom trenutku meča sa Poljskom pomislio da će njegova ekipa pobediti, ali je zatim usledilo isključenje i gol.

Selektor Veselin Vuković čestitao je selektoru Poljske Bogdanu Venti na pobedi.

-Mi smo odigrali jako dobru utakmicu. Bilo je to vrlo težak meč svih 60 minuta. Nemam šta da zamerim igračima, jer su se borili izvanredno. Sreća u poslednjim sekundama utamice odlučila je pobednika – rekao je Vuković.

Povezana vest:  Predsednik poslaničkog kluba SNS, Zoran Babić posetio reprezentativce Srbije

Selektor Poljske ocenio je da je utakmica bila teška i da je njegova ekipa imala sreće.

-Imali smo iskustvo teških utakmica protiv Danske i Švedske, a sreća nam se osmehnula – rekao je Venta.

Rukometaš Srbije Nenad Vučković smatra da je njegova ekipa dobro igrala, a da će sada, ako pobedi Argentinu u sledećem meču, čekati rezultate ostalih mečeva da bi saznala za koje mesto na SP će igrati.

Povezana vest:  Prodanović: Srbija može da se plasira na Olimpijske igre

Golman Darko Stanić naglasio je da bi bilo najpoštenije da se utakmica završila nerešeno.

-Na kraju meča, u samoj završnici primili smo gol. Kako smo izvukli nerešeno protiv Hrvata, tako nam se sada vratilo. Nismo imali sreće, i ja bih čestitao selekciji Poljske – rekao je Stanić.