zvanicni pehar ep

Potpisan protokol o saradnji MUP-a i RSS u organizaciji EP

 

Ministar policije Ivica Dačić i predsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović potpisali su danas protokol o saradnji u organizaciji Evropskog prvenstva za rukometaše, koje će se narednog meseca održati u Srbiji.

Dačić je izjavio da će policija preduzeti sve kako bi predstojeći šampionat bio besprekorono organizovan.

-Bitno je da događaj protekne bez ikakve mrlje u bezbednosnom smislu. Mi smo spremni i formiraćemo i posebne štabove za bezbednost kako bi se šampionat Evrope organizovao na najbolji način – rekao je Dačić.

Povezana vest:  KUP EHF, Crvena zvezda pobedila u prvom meču u Belgiji

Marjanović je istakao da je MUP oduvek omogućavao sportistima maksimalne bezbednosne uslove za održavanje svih takmičenja.

-Prvenstvo Evrope je najveći evropski sportski događaj naredne godine, naravno, uz Olimpijske igre koje su događaj svetskih razmera. Bez pomoći policije ne bismo mogli da budemo uspešni domaćini – rekao je Marjanović.

On je istakao da se očekuje dolazak više od 40.000 stranaca kojima je potrebno omogućiti da bezbedno navijaju za svoje reprezentaciju, ali i da upoznaju Srbiju i steknu najlepšu moguću sliku o našoj zemlji.

Povezana vest:  OBELEŽENO 60 DANA DO POČETKA EVROPSKOG PRVENSTVA, Pomama za Tasom u Nišu

-Želja svh je da se gosti osete prijateljsku atmosferu i toplu dobrodošlicu. Prvo što stranci vide kada uđu u našu zemlju su policajci i zato je na njima odgovoran zadatak da bi slika o Srbiji bila najlepša moguća – poručio je Marjanović.

Potpisivanju protokola o saradnji prisustvovali su direktor policije Milorad Veljović i generalni sekretar RSS Božidar Ðurković.

Povezana vest:  Juniori sa Islandom za SP danas u Vršacu

Evropski šampionat za rukometaše održaće se od 15. do 29. januara u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.