Handball_the_ball

ŽRK Čačak se žali na raspodelu novca iz budžeta

 

Direktor ženskog rukometnog kluba Čačak, Dragan Savković rekao je danas da je taj klub oštećen u raspodeli gradskih budžetskih sredstava za sport, jer je dobio četiri i po puta manje sredstava od fudbalskih i košarkaških klubova iz istog ranga. On je na konferenciji za novinare ocenio da se na taj način „diskriminiše ženski sport“ i da je ugrožen opstanaka kluba.

Povezana vest:  KUP KUPOVA, Kolubara sa Kaustikom u Lazarevcu

Savković je rekao da je klub, koji je osnovan pre sedam godina I nalazi se na sredini tabele ženske Super lige, dobio iz gradskog budžeta za ovu godinu 1,6 miliona dinara, što je otprilike polovina sredstava potrebnih za funkcionisanje kluba.

-Kompletna klupska administracija radi volonterski. Trenutno dugujemo 1,1 miliona dinara za upotrebu hale, čiji zakup mesečno plaćamo oko 90.000 dinara. Sportski centar Mladost već je tužio klub zbog duga za upotrebu sportske hale u Atenici, a pored toga mi plaćamo i zakuo klupskih prostorija – rekao je Savković.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Lekić: Medalja je ostvarenje sna za sve nas

Direktor kluba je dodao da je gradonacelniku Čačka i gradskoj komisiji za sport uputio zahtev da se sredstva iz gradskog budžeta drugačije raspodele.

Ženski rukometni klub Čacack trenutno ima 80 rukometašica u juniorskoj, kadetskoj i seniorskoj kategoriji.