aleksandar_brkovic_trener_partizan

ČELENDŽ KUP

Rukometaši Partizana optimisti pred revanš sa Benfikom

 

Trener Partizana Aleksandar Brković rekao je danas da njegova ekipa neće braniti rezultat u Lisabonu, već će ići na pobedu protiv Benfike u revanšu polufinala rukometnog Čelendž kupa.

-Ne idemo u Lisabon da branimo prednost od šest golova, već na pobedu, kao i u svim utakmicama do sada…Verujemo u sebe i verujemo da ćemo se plasirati u finale Čelendž kupa, što bi bio fenomenalan uspeh ne samo za Partizan već i za kompletan srpski rukomet – rekao je Brković.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Novi Sad skoro spreman za takmičenje

Trener je kazao i da će utakmica umnogome zavisiti od odbrane i golmana Partizana, kao i da je to polje u kome postoji prostor za napredak.

Rukometaši su takođe bili samouvereni, iako očekuju tešku utakmicu.

-Očekuje nas teška utakmica u Lisabonu. Verujem da ćemo odigrati disciplinovano, pametno i hrabro i pobediti. Prolaz u finale bi bio veliki uspeh za celu ekipu – rekao je Aleksandar Pilipović.

Povezana vest:  Rukometašice Srbije pobedom počele kvalifikacije za EP

-Posle relativno lake pobede u Beogradu očekujem mnogo teži meč u Lisabonu. Naravno idemo na pobedu i nadam se prolasku u finale – kazao je iloš Kostadinović.

Utakmica se igra u nedelju u 18.15, a ekipa u subotu kreće na put. Rezultati u Evropi bili su neočekivani i za rukovodstvo, što je izazvalo dodatne troškove.

Predsednik Upravno odbora crno-belih Srđan Cekić kazao je da osim sportskih obaveza, postoje i velike finansijske.

Povezana vest:  Cvijić: Veliko nezadovoljstvo je bilo u reprezentaciji

Srđan Cekić, predsednik Upravnog odbora RK. Partizan:

-Pred nama je i velika finansijska obaveza. Ne samo zbog ogromnih troškova, koje, iskreno, nismo očekivali na početku sezone, tako i prema izmirivanju svakog dinara obaveza prema igračima i stručnom štabu, koji ovu složenu situaciju herojski podnose – kazao je Cekić.