Handball_the_ball

U septembru počinje regionalna SEHA liga

Regionalna SEHA liga (South East Handball Asociation) okupiće 12 rukometnih ekipa iz šest država – BiH, Makedonije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovačke, a takmičenje će početi 10. septembra, najavili su danas organizatori.

Žrebom za narednu sezonu, koji je odražan u beogradskom hotelu Holidej in, okončana je dvogodišnja priča o formiranuju lige koja će okupiti klubove sa prostora pre svega bivše Jugoslavije.

U SEHA ligi će učestvovati: Borac (Banja Luka), Bosna (Sarajevo), Kroacija Osiguranje (Zagreb), Crvena zvezda (Beograd), Izviđač (Ljubuško), Lovćen (Cetinje), Metalurg (Skoplje), Nahe (Našice),

Povezana vest:  EP DANSKA 2014, Hrvatska lako pobedila Rusiju, Francuska ubedljiva

Partizan (Beograd), Tatran (Prešov), Vardar (Skoplje), Sutjeska (Nikšić).

Predsednik lige Sandi Šola istakao je da je prošlo dve godine od kada su se predstavnici klubova prviput sastali da razgovaraju o zajedničkom takmičenju.

-Današnjim žrebom se završava jedna priča i počinje nova. Nadam se da će nam se u narednim godinama pridružiti ekipe iz Slovenije, Mađarske, Poljske i Italije. Želimo da razvijamo rukomet i da ovim atraktivnim takmičenjem pomognemo jedni drugima – rekao je Šola.

Povezana vest:  Djurićeva: Ozbiljno protiv Italije

On je dodao da je siguran u uspeh lige i da svi koji su učestvovali u stvaranju treba da budu ponosni, jer to nije bio lak posao.

Komesar za takmičenje Dragan Načevski naglasio je da će SEHA liga biti ‘liga šampiona’ po vrhunskim učesnicima, koji podrazumevaju I najbolje sudije i delegate utakmica.

-Biće to liga za primer. Klubovi će tražiti da igraju u njoj – zaključio je Načevski.

Povezana vest:  Andrea Lekić: Vest da smo domaćini EP je prijatan šok

U prvom kolu sastaće se: Borac – Vardar, Lovćen – Tatran, Crvena zvezda – Nexe, Kroacija – Partizan, Izviđač – Sutjeska, Metalurg – Bosna.

Na kraju takmičenja igraće se „fajnal for“. U ovoj prvoj sezoni birani su klubovi sa „bogatom tradicijom, ali i sa dobrim trenutnim rezultatima.