partizan_celendz_kup

LIGA ŠAMPIONA

U Partizanu sve podređeno pobedi protiv AEK-a

 

Trener Partizanovih rukometaša Aleksandar Brković rekao je danas da je kvalifikaciona utakmica za plasman u Ligu šampiona, koju crno-beli igraju u subotu protiv grčkog AEK-a u slovačkom gradu Prešovu, „najvažnija do kraja godine“.

-Pobeda protiv AEK-a nam je primarni cilj u ovom delu sezone. Slobodno mogu da kažem da je to najvažnija utakmica koju trebamo da igramo do kraja godine – kazao je Brković.

Povezana vest:  Ekspanzija rukometa u Šumadiji

On je naveo da su stručni štab i igrači crno-belih „svesni toga“ I da su preuzeli sve da ekipa ode maksimalno spremna u Slovačku.

-Imamo ogroman motiv da ovu sezonu otvorimo na pravi način i tako svim protivnicima damo na znanje da smo ozbiljna ekipa gladna trofeja – dodao je Brković.

Utakmica počinje u 18.00, a pobednik će u nedelju u istom terminu igrati sa boljim iz drugog polufinalnog para, u kojem se sastaju domaćin Prešov i portugalski Porto. Najuspešniji od ta četiri tima plasiraće se u Ligu šampiona, drugi i treći će igrati u 3. kolu Kupa EHF, dok će ekipa koja doživi dva poraza ići u 2. kolo Kupa EHF.

Povezana vest:  Rukometašice Srbije pobedile Švedsku