seha_rukomet

REGIONALNA LIGA

Odluka o učešću Zvezde u SEHA ligi u utorak

 

Iako je prošle nedelje bilo najava da će crveno beli rukometaši nastupati u SEHA ligi učešće rukometnog kluba Crvena zvezda u novoformiranoj regionalnoj ligi je i dalje neizvesno. Iako je jučerašnjim utakmicama Borac – Vardar (37:29) i Lovćen – Tatran (25:36), takmičenje počelo, još uvek se ne znaju svi klubovi učesnici.

Povezana vest:  EP 2016, Pobede Mađarske, Španije, Danske i Švedske

Posle odluke Rukometnog saveza Srbije o zamrzavanju članstva u SEHA organizaciji, RK Partizan je odustao od takmičenja, a na njegovo mesto je posle odbijanja kragujevačkog Radničkog, Vojvodine i Metaloplastike, zauzeo predstavnik Makedonije – ekipa Pelistera iz Bitolja. Prema žrebu, juče je trebalo da se odigra susret prvog kola između Crvene zvezde i hrvatske ekipe Nekse, ali je taj susret zbog navedenih događaja odložen do daljnjeg.

Povezana vest:  Raspored utakmica 5. kola SRL za muškarce i 3. kola SRL za žene

Još uvek se sa nestrpljenjem očekuje zvaničan stav kluba, i odluka o učešću odnosno neučešću u SEHA ligi. Bilo je reči da će se zvaničan stav znati do kraja tekućeg vikenda, međutim, konačna odluka je prolongirana do utorka 13. septembra.

Čelnici crveno belih i pored odluke odluke RSS rade na iznalaženju sponzora koji bi i finansijski ispratio učešće Zvezde u Regionalnom takmičenju.

Povezana vest:  Rukometašice Radničkog bolje od Jagodine