Handball_the_ball

Srpski stručnjaci preuzeli selekciju Saudijske Arabije

Bivši selektori muške i ženske reprezentacije Srbije u rukometu, Jovica Cvetković i Marko Isaković, potpisali su ugovor sa Saudijskom Arabijom da vode mušku reprezentaciju te zemlje.

Cvetković i Isaković se trenutno nalaze u Bahreinu gde reprezentacija Saudijske Arabije učestvuje na prvenstvu zemalja Zaliva.

Nakon toga srpski stručnjaci sa selekcijom Saudijske Arabije odlaze u Koreju gde će učestvovati na kvalifikacijama za Olimpijske igre u Londonu.

Povezana vest:  Nikčević: Dokazaćemo da uspeh na EP nije bio slučajnost

Selekcija Saudijske Arabije na čelu sa Cvetkovićem i Isakovićem učestvovaće i na turniru u Dohi, a uskoro će odraditi pripreme u Sarajevu.

Cvetković je sa reprezentacijom Srbije na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009. zauzeo osmo mesto, a zatim je sa mladom reprezentacijom iste godine osvojio zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Španiji. Posle toga je dobio otkaz.

Prošle sezone, nekoliko meseci, bio je trener rumunske Konstance.

Povezana vest:  Srbija protiv Mađarske u baražu za SP

Isaković je 2002. vodio žensku reprezentacije Jugoslavije na Evropskom prvenstvu u Danskoj, kada je ekipa zauzela šesto mesto. Bio je kondicioni trener rukometaša Partizana, ali i reprezentacije

Egipta, kada je selektor bio Zoran Živković.

Prošle sezone radio je sa Cvetkovićem u Kostanci, a zatim je preuzeo ekipu Smedereva.