igor_butulija_kzn_sep_2011 (1)

Igor Butulija: Svi nam se smeju!

 

Prvi strateg rukometaša Crvene zvezde Igor Butulija izrazio je nezadovoljstvo zbog rasporeda utakmica od starta sezone. Rukometaši Zvezde su u prvom meču drugog kola Kupa EHF u subotu pobedili Mojkovac sa 23:21, da bi u utorak u okviru Superlige pobedili PKB sa 26:17, dan kasnije poraženi od Vardara sa 26:22 u regionalnoj SEHA ligi iako su pokazali solidnu igru a pred kraj utakmice gubili su sedam golova razlike i pokušali da stignu zaostatak ali nisu imali snage za to.

Povezana vest:  Počelo Svetsko prvenstvo u rukometu, pobeda Egipta nad Čileom

-To može samo u Srbiji! Svi nam se smeju zbog toga. U Savezima, u okruženju ljudi ne mogu da veruju kakav raspored imamo. Umesto da se prilagodimo, kao kod njih, da napravimo sistem u kome će se klubovi kasnije priključiti domaćem takmičenju, mi moramo da igramo utakmice svaki drugi dan – rekao je Butulija.

Povezana vest:  Kadeti Srbije pobedili Finsku na EP

Trener Zvezde je istakao da je zbog takvog rasporeda prioritet kluba davanje šanse mladim igračima.

-Protiv Vardara sam odmarao Kosanovića, Nadovezu, Pucelja i Živkovića. Cilj je bio da se niko ne povredi u ovom meču. Upravo jer je skoro nemoguće oporaviti igrače i igrati u ritmu dan za danom. Zbog ovakvog rasporeda ove sezone naš primarni cilj u Regionalnoj ligi je davanje šanse mladim igračima kako bi stekli preko potrebno iskustvo. Rezultat nije u prvom planu“, istakao je Butulija.

Povezana vest:  Poraz rukometaša Srbije od Francuske za oproštaj od EP