partizan_kolubara 

LIGA ŠAMPIONA
Partizan izgubio u Vršcu od Pik Segeda
Rukometaši Partizana poraženi su danas u Vršcu od Pik Segeda sa 23:29 (13:16), u četvrtom kolu Grupe D Lige šampiona i izgubili su šansu da plasiraju u drugu fazu ovog takmičenja.

Utakmica je odigrana pred oko 600 gledalaca, a najbolji igrač meča bio je srednji bek Segeda František Šulc, od kojeg su polazile sve akcije i koji je postigao devet golova.

U timu Partizana najefikasniji bili su Vlada Mandić i Miloš Kostandinović sa po sedam golova, solidan je bio i Nemanja Ilić, dok su Branko Radanović i Ivan Dimitrijević bili ispod nivoa ovog takmičenja.

„Crno-beli“ su odlično počeli meč i poveli sa 5:1, ali su onda dopustili protivniku da iskoristi njihov pad u igri i da brzo dođe do 5:4, ali i da u 13. minutu preokrene rezultat u svoju korist na 7:6.

U nastavku PIK Seged je povećavao razliku i u 25. minutu imao šest golova prednosti (15:9). Do poluvremena Partizan je zaigrao malo bolje i uspeo da na odmor ode sa tri gola minusa.

Povezana vest:  Brković veruje u pobedu u finalu i plasman u Ligu šampiona

U drugom poluvremenu crno-beli su bili ravnopravan protivnik. U 50. minutu su trećim golom Save Meštera izjednačili na 21:21, a sedmim pogotkom Kostandinovića ponovo, posle dugo vremena, poveli, sa 22:21.

Posle toga, međutim, opet je usledio pad u igri domaćih rukometaša, a to su solidni igrači mađarskog tima uspešno iskoristili. Dogodilo se da Partizan u finišu meča sedam minuta nije postigao gol, dok je Pik Seged imao seriju od 6:0, koja je i odlučila pobednika.

Trener Partizana Aleksandar Brković istakao je posle utakmice da je veoma razočaran.

-Bili smo svesni da je Seged možemo najlakše da pobedimo i osvojimo bodove. Kada date 23 gola na domaćem terenu, onda je jasno da su nas zaustavili. Verujem da ćemo biti bolji, ali dolaze nam jake ekipe za koje nije toliko realno da možemo da ih pobedimo – rekao je Brković na konferenciji za novinare.

On je dodao da su njegovi igrači „dosta pogrešno trčali“ iomogućili protivniku da lako iz kontranapada postiže golove.

Povezana vest:  IHF, SP 2013, Srbija domaćin Svetskog prvenstva za rukometašice

-Ne znam da odgovorim zašto nismo odigrali kako je trebalo – rekao je Brković.

Rukometaš Partizana Vladimir Mandić naglasio je da su igrači očekivali više.

-Počeli smo dobro, prvih 10 minuta smo poštovali dogovor sa trenerom. Mislim da smo pregoreli. Niko nije pružio svoj maksimum. Ovo je bila veoma loša utakmica za nas – rekao je Mandić.

Jedan od najiskusnijih igrača Partizana dodao je da se nada da će ekipa u narednim mečevima igrati bolje, ali da je izgubila sve šanse da se plasira u naredno kolo Lige šampiona.

-Hteli smo pobedu, ali niko nije dao maksimum. Možda mladi igrači nisu mogli da se nose sa time što smo bili favoriti. Možda je i to jedan od razloga – rekao je Mandić.

Trener Pik Segeda Laslo Skalicki ocenio je da je utakmica sa Partizanom bila teška.

-Znali smo da igraju brzo i da odlično sarađuju sa pivotmenom. To smo uspelli da sprečimo. Imali smo 56 šuteva za gol, što je naporno za golmane, ali dobro su branili – rekao je Skalicki.

Povezana vest:  EP 2012 SRBIJA, Beograd spreman da dočeka oko 10.000 turista

Rukometaš Segeda Atila Vadkerti smatra da je najvažnije da je njegov tim pobedio u meču Lige šampiona.

-Morali smo da pobedimo kako bismo seplasirali u drugu fazu takmičenja. Mislim da smo iskoristili poslednju šansu – rekao je Vadkerti.

Narednu utakmicu Partizan će igrati 20. novembra u Nemačkoj sa Kilom.

Dvorana: Milenijujm u Vršcu. Gledalaca oko 600. Sudije Milan Sivak i Peter Dvorski

(Slovačka). Isključenja: Partizan 10, PIK Seged 14 minuta. Sedmerci: Partizan, PIK Seged 2(1).

Partizan: Vasić, Milošević 1, Ilić V.1, Mandić 7, Radanović, Dimitrijević, Maksić, Milić, Radivojević, Babić 1, Ilić N. 3, Milinić, Kostandinović 7, Mešter 3, Marsenić, Potić.

PIK Seged: Tot, Budai 3, Bajorheđi, Lekai 3, Vadkerti 4, Nađ 4, Tatai, Pribanić, Fekete, Mikler, Zubai 6, Cina, Šulc 9.