Selektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je danas da očekuje težak revanš protiv Mađarske u baražu i da njegova ekipa mora da bude na visokom nivou ako želi da se plasira na Svetsko prvenstvo.

-Znamo da će biti jako teško. Mađari imaju prednost, a svesni smo i atmosfere kakva je u Vespremu. Ona je motiv, kako domaćim igračima, tako i gostima. Da bi se baraž prošao uspešno, jedna ekipa mora biti bolja u dve utakmice. Svaka utakmica je nova priča. Mi ćemo se spremiti da izvučemo pozitivan rezultat – rekao je Perić posle utakmice u Kraljevu.

Povezana vest:  Srpski rukometaši peti na rang listi EHF

Srbija je kao domaćin izgubila u prvoj utakmici baraža za Svetsko prvenstvo sa 26:25.

Perićeva ekipa je u Kraljevu gubila i sa osam golova razlike, ali je odličnom serijom od 10:1 uspela da preokrene, ali ne i da pobedi.

Selektor je čestitao Mađarskoj na zasluženoj pobedi.

-Znali smo da će biti teško i da Mađarska dolazi u iskusnom sastavu koji igra na rezultat. Zaslužili su da vode osam golova u 36. minutu. Pokazali smo kroz čitavu utakmicu visok moral i želju za rezultatom. Moja ekipa se nije raspala prilikom tako ubedljivog vođstva. U kratkom periodu smo uspeli da preokrenemo sigurnijim napadom koji je proizašao iz agresivnije odbrane. To je jedini put za svaku ekipu koja želi dobar rezultat – kazao je Perić.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Lindgren veoma razočaran

Najbolji pojedinac u srpskom timu Petar Nenadić rekao je da je utakmica bila „prava“ i čestitao je protivniku.

-Loše smo počeli, ali smo u drugom poluvremenu uspeli da se vratimo sa minus osam na plus jedan. Pokazali smo karakter, ali očigledno nije bilo dovoljno da ostvarimo pozitivan rezultat. Ovo je prvo poluvreme. Svesni smo koliko će biti teško u Vespremu. Čestitam ekipi na drugom poluvremenu – rekao je Nenadić.

Povezana vest:  Karabatić na sudu zbog nameštanja mečeva

Selektor Mađarske Ćavi Sabate istakao je da očekuje težak revanš.

-Odigrali smo jako dobro prvo poluvreme. Dolazili smo do lakih golova. Došlo je do krize prilikom isključenja naša dva igrača u drugom poluvremenu, kada je Srbija započela veliku seriju. Nenadić je izvanredno igrao i nosio na leđima čitavu reprezentaciju. Očekivali smo veliki otpor Srba i bespoštednu borbu. Čeka nas veoma težak revanš u Vespremu – rekao je Sabate.

Revanš će se igrati 15. juna u Mađarskoj.