SRB_celebrating

Toskić: Baš smo baksuzi, moramo najtežim putem u London

 

Reprezentativac Srbije u rukometu Alem Toskić rekao je danas da je grupa u Alikanteu najteža, ali da plasman na Olimpijske igre zahteva najveće napore.

-Baš smo bili baksuzi da dobijemo za protivnike Španiju, Poljsku i Alžir. Šta je tu je. Da bi se plasirao na Olimpijske igre, moraš proći najteže! Imamo velike šanse, najveći favorit su Španci, ali i protiv njih se može igrati. Na otvaranju EP u Beogradu pokazali smo da možemo da pobedimo i Poljake. Nadam se da ćemo biti među dve ekipe i obezbediti učešće na najvećoj sportskoj smotri u Londonu – rekao je Toskić.

Povezana vest:  Selektor i rukometašice: Nećemo potceniti Makedonke

On je dodao da se uspeh sa šampionata Evrope u Beogradu, gde je Srbije osvojila srebrnu medalju mora što pre zaboraviti.

-Napravili smo veliki uspeh. Prošlo je dva meseca, ali još se motaju po glavi lepe misli i sve ono što smo napravili. Jednostavno, to se mora zaboraviti, jer nas sada očekuju jako bitne stvari. Samim plasmanom u London, potvrdili bismo kvalitet i dobre partije iz Beograda – istakao je Toskić.

Povezana vest:  Vojvodini šampionski pehar, Partizanu SEHA liga

On je dodao da je prva utakmica sa Špancima najvažnija, ali da se ne sme potceniti ni Alžir, kao jedna od najboljih afričkih reprezentacija.

-Prva utamica je sigurno najbitnija i neće biti kalkulacija. Sa pobedom protiv Španije bili bismo jednom nogom na OI. Spremamo se, razgovaramo o domacihnu turnira, skoro 90 odsto tima igra u Španiji, ali i mi imamo kvalitet da im se suprotstavimo – zaključio je Toskić.

Povezana vest:  ČELENDŽ KUP, Ivić: idemo u Francusku po pobedu

Reprezentaciju Srbije danas je posetio nekadašnji kapiten Dragan Škrbić, koji dugo živi u Valensiji. Škrbić je igračima i stručnom štabu poželeo mnogo sreće i odlazak na Olimpijske igre u London. Prvi meč na kvalifikacionom turniru za OI u Londonu Srbija će igrati u petak od 20.15 sa Španijom.