Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić rekao je danas da je došlo vreme da njegova reprezentacija napravi veliki rezultat na nekom velikom takmičenju.

-Već smo nekoliko godina zajedno i prvi smo koji želimo da napokon nešto uradimo. Luka Modrić je dobro rekao pre nekoliko dana da je došlo vreme da uradimo nešto veliko s reprezentacijom. Ovo će po kvalitetu biti najjači EP u poslednje vreme, ipak mi verujemo u sebe, znamo da možemo i mislim da možemo da verujemo u hrvatsku reprezentaciju – rekao je Rakitić, prenosi agencija Hina.

Povezana vest:  Mediji: Trener Frajburga Robin Dut seli se u Leverkuzen

Fudbalska reprezentacija Hrvatske će na predstojećem Evropskom prvenstvu igrati u Grupi D sa selekcijama Turske, Španije i Češke.

-Složila se prava generacija, kombinacija iskusnijih i mlađih igrača, igramo u velikim klubovima, iza nas je pozitivna sezona i sad moramo da se skupimo i da odigramo najbolje – rekao je Rakitić. Hrvatska šampionat Evrope počinje u nedelju utakmicom protiv Turske.

Fudbaler Barselone je naveo da selektor Ante Čačić ima svoje ideje, zna šta želi i koja su prava rešenja, a da je na igračima da ispunimo te zahteve.

Povezana vest:  Simeone: Bila bi mi čast da se vratim u Inter

-Naporno treniramo i dobro radimo kako bismo u nedelju bili pravi. Tada moramo da se dokažemo na terenu… Neće nedostajati zalaganja i vere, ostavićemo dušu na terenu kako bismo učinili naše ljude ponosnima – rekao je Rakitić.

U redovima Barselone Rakitić je dobro upoznao prvu zvezdu reprezentacije Turske Ardu Turana, kao i nekoliko reprezentativaca Španije.

Povezana vest:  Infantino predlaže novi format Svetskog prvenstva za klubove

-Turan je fantastična osoba, uvek nasmejan. Kao igrač je odličan, ima brojne kvalitete, posebno s loptom. Ponekad me podseća na Roberta Prosinečkog i moramo dobro da se pripremimo za njega, opasan je. Moramo da mu budemo blizu. Razgovarao sam i s njim i sa španskim igračima u Barseloni kako bi bilo najbolje da svi zajedno prođemo grupu, a svi ćemo se boriti za svoje države – kazao je Rakitić.