veselin_vukovic_srb_hrv

Vuković: Probudio nas je šamar od Mađarske
 
Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je večeras da je poraz od Mađarske pozitivno uticao na igrače da se bore i pruže maksimum protiv Hrvatske na Kupu Nacija.
-Doživeli smo šamar u Nišu protiv Mađara i te noći smo ostali do pet sati ujutru i razgovarali o promeni pristupa prema reprezentativnom dresu. Danas je bila druga slika, nije bilo nediscipline, a neki rukometaši koji nemaju prilike da igraju, večeras su se trudili. Videćemo dokle će nas to držati – rekao je Vuković posle pobede nad Hrvatskom od 22:20 u drugom kolu Kupa Nacija u Beogradu.
Vuković je dodao da se publika u pravo vreme probudila i pružila podršku domaćem timu.
-Podršku smo dobili kada je bilo najpotrebnije. Biće teško, očekivanja su velika, posebno jer smo domaćini EP. U ovom trenutku Mađari su najspremniji, jer se dobro poznaju i igraju u dva kluba, Segedu i Vespremu – rekao je Vuković.
Reprezentativac Srbije Momir Ilić rekao je da je znao da nacionalni tim niće ponoviti partiju iz Niša.
-Znali smo da ćemo biti maksimalno motivisani i skoncentrisani. Palo je malo golova za moderni rukomet, ali odbrane su bile na nivou. Drago mi je da su mlađi igrači, koji ne dobijaju često šansu, večeras igrali i ostavili dobar utisak. Ova pobeda nam mnogo znači za podizanje samopouzdanja kako bi spremni dočekali EP naredne godine – rekao je Ilić.
Jedan od junaka pobede protiv Hrvatske golman Darko Stanić rekao je da naš tim igrao na rezultat i da je to bio ključ pobede.
-Za nas je EP počelo, tako smo i igrali večeras i tako bi trebalo ubuduće da igramo – takmičarski, na rezultat i bez umiranja u lepoti igre. Prezadovoljan sam pobedom, igrali smo dobro u odbrani i ginuli za svaku loptu. Zabeležili smo vaznu pobedu, a svaki trujumf protiv Hrvata ima spečifičan značaj – dodao je on.
Naredni meč na Kupu nacija Srbija igra sutra protiv Češke od 18 časova u vršačkom Milenijumu.
PHOTO: ataimages.rs 
Povezana vest:  Mađarska Alkoa protivnik Zaječara u 1/8 finala KPK