sasa_boskovic_selektor_devojaka

Bošković: Pokušaćemo da uigramo i proverimo ekipu

 

Selektor ženske rukometne reprezentacije Saša Bošković izjavio je danas da će u naredne tri nedelje priprema pokušati što više da uigra ekipu, a da će prva provera biti Kup Karpata u Rumuniji. Reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu pred Kup Karpata u Turn Severinu gde će od 18. do 20. novembra igrati sa selekcijama Makedonije, Mađarske i Rumunije.

-Pozvao sam sada 22 igračice. Imamo problema, jer je Andrea Lekić malo povređena. Dijana Števin takođe… Još se skupljamo, neke dolaze u Beograd, neke direktno u Kladovo. Sutra uveče imaćemo prvi zajednički trening, pa ćemo videti – rekao je Bošković na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, cilj je da se ekipa što bolje uigra, kao i da devojke koje su priključene reprezentaciji vide kako se radi.

Povezana vest:  Rukometašice snimaju spot za zvaničnu himnu Evropskog prvenstva

-Nadam se da će biti dobro. Daću svima šansu. Imaćemo tri utakmice, tri prave provere. Igraćemo sa Rumunijom koja je ekstra jaka, Mađarskom koja je dobra i Makedonijom koja ima dosta uigranu ekipu i može da pomuti svakome račun – rekao je Bošković.

Selektor Srbije je dodao da nije cilj da se gledaju protivnici.

-U svakoj utakmici tražim da devojke daju 200 odsto. Da li će to biti dovoljno za pobedu – ne znam. Siguran sam da ću biti zadovoljan posle utakmice – rekao je Bošković.

On je dodao da će svako sledeće okupljanje biti nadgradnja i da će se sada raditi na „sitnim detaljima“ za koje ranije nije bilo vremena.

Povezana vest:  Novi Sad domaćin 9. međunarodnog turnira u rukometu na pesku

-U svakom momentu moj tim mora da zna šta treba da igra. Nadam se da ćemo imamati više vremena za pripreme uoči SP. Ne zavisi puno od nas, već od EHF-a, jer devojke koje igraju u inostranstvu mogu da dobiju od klubova po nekoliko dana – rekao je Bosković i dodao da je zadovoljan i srećan što su se devojke okupile.

-Kada devojke dolaze na pripreme sa puno osmeha i zadovoljstva… Nema ništa lepše od toga – rekao je Bošković.

Rukometašica Srbije Jelena Erić istakla je da ekipi predstoji tri nedelje priprema i da treba da se što bolje upozna i uigra.

Povezana vest:  Srbija u prvom šeširu žreba kvalifikacija za EP 2016.

-Nadam se da ćemo na najbolji način iskoristiti Kup Karpata, kako bismo se uigrali, jer nam to najviše nedostaje – rekla je Erićeva.

Reprezentativka Srbije Kristina Liščević izjavila je da je veoma zadovoljstvo što je selektor pružio šansu mlađim igračiama.

-Verujem da smo na pravom putu da napravimo dobar rezultat na Svetskom prvenstvu 2013. godine – rekla je Liščevićeva.

Reprezentacija Srbije se danas okupila u Beogradu, a posle priprema u Kladovu ići će na Kup Karpata. Treninge će nastaviti u Staroj Pazovi i zatim će odigrati dve kontrolne utakmice 26. i 27. Novembra u Poreču sa Hrvatskom. Završni deo priprema odradiće od 29. novembra do 5. decembra u Beogradu.