darko_stanic_golman_srbija

EP SRBIJA 2012

Stanić: Čeka nas mnogo veći pritisak

 

Junak pobede na prijateljskom meču protiv Češke, golman Darko Stanić, izjavio je večeras da je zadovoljan igrom srpskih rukometaša, ali je naglasio da naš nacionalni tim u nedelju očekuje drugačija utakmica i mnogo veći prtisak.

-Juče smo delovali mnogo bolje na trening utakmici, dok smo večeras imali dosta padova u igri, što je posledica nervoze. Biće sasvim drugačiji osećaj u nedelju, bolja posećenost publike, samim tim i veći pritisak – rekao je Stanić.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2013, Srbija u poslednjem sekundu poražena od Poljske

Reprezentativni golman je pohvalio publiku u „Pioniru“, koja je, kako je naveo, „bila na nivou u drugom poluvremenu“.

-Pitao sam se u pauzi zašto nas ne nagrade za dobar potez, jer to motiviše ne samo mene na golu, veh tako razmišljaju i igrači. Mislim da će prava atmosfera biti tek kada počne evropsko prvenstvo – rekao je Stanić.

Povezana vest:  Delegacije obišle "Kombank Arenu"

Najefikasniji pojedinac večerašnjeg susreta (26:21), kapiten Momir Ilić, smatra da će pritisak i nervoza nestati 15. januara, kada se Srbija sastaje sa Poljskom.

-Mislim da će u nedelju sve doći u normalu. Siguran sam da će nam podrška publike puno značiti i pomoći da pobedom započcnemo šampionat. Naš cilj je medalja, ali moramo da se skoncentrišemo na Poljake i taj duel rešimo u svoju korist. Posle će sve biti lakše – rekao je Ilić.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Partizan izgubio od Kila

On je naglasio „da danas u rukometu nema tajni“, da naš tim večeras nije hteo da skriva adute i da samo maksimalno zalaganje u svakom meču može da donese rezultat.