Srbija_Ceska

SP ŠPANIJA 2013

Srbija u poslednjem sekundu poražena od Poljske

 

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je večeras u Saragosi u od Poljske sa 25:24 (11:13) u utakmici četvrtog kola Grupe C Svetskog prvenstva. Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Momir Ilić sa devet golova, dok je Rajko Prodanović postigao šest, a Ivan Nikčević imao je tri pogotka.

Kod Poljaka najbolji je bio Bartoš Jurecki sa sedam golova, a Robert Ožehovski postigao je pet. Reprezentaciji Srbije ovo je prvi poraz na Mundijalu. Srbija je ovu utakmicu najbolje počela do sada na prvenstvu, a predvodio ju je Ilić, koji je postigao prva tri gola u ovom meču za „orlove“.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2013, Vuković: Ovo je neuspeh!

Sredinom prvog poluvremena Srbija je imala prednost od pet golova (12:7), a najviše zahvaljući odličnom Darku Staniću na golu, koji na kraju meča imao ukupno 16 odbrana. Poljaci su u drugom delu prvog poluvremena konsolidovali redove i na odmor otišli sa zaostatkom od dva gola (11:13).

„Orlovi“ su u drugom poluvremenu imali znatno lošiji procenat šuta, a na golu Poljske „probudio“ se prvi golman Slavomir Šmal. Poljaci su do prvog izjednačenja (21:21) od početka utakmice došli u 21. minutu drugog poluvremena, a dva minuta kasnije i do prvog vođstva.

Povezana vest:  Selektor rukometašica: Nemačka je rival po meri

Srbija je poslednaj dva minuta utakmice igrala sa igračem manje, pošto je Petar Nenadić zaradio isključenje, a rukometaši Poljske su to iskoristili i pet sekundi pre kraja meča došli do pobede golom Ožehovkog.

Srbija će poslednji meč u Grupi C igrati 19. januara protiv Slovenije.

Ranije danas Slovenija je pobedila Belorusiju sa 27:26 i tako zbog poraza Srbije obezbedila prvo mesto u grupi, dok su „orlovi“ na drugom mestu, a Poljska je trećeplasirana.

Povezana vest:  Bošković: Uloga autsajdera razlog da pokažemo inat

Rukometaši Belorusije su četvrti u grupi i u subotu će se sa Saudijskom Arabijom, koja je trenutno peta, boriti za prolaz u osminu finala, dok je Južna Koreja poslednja bez pobede.