soci_kultura

KULTURNA OLIMPIJADA „SOČI 2014“

Otvoren javni konkursa za stvaralačke kolektive – učesnike u kulturnom programu ZI 2014.

 

Kulturna Olimpijada „Soči 2014“ objavljuje početak Otvorenog javnog konkursa za stvaralačke kolektive – učesnike u kulturnom programu zimskih Igara 2014. godine u Sočiju. Ovaj konkurs je jedinstven. Na njemu mogu da učestvuju talentovani izvođači iz celog sveta, koji nastupaju u najrazličitijim žanrovima – od estradnih pesama i igara u stilu modern do pantomime i akrobatike.

Pobednici i finalisti konkursa dobiće mogućnost da se proslave i da ih upozna ceo svet! Oni mogu postati deo Kulturne Olimpijade „Soči 2014“ i izvesti svoj program na binama u gradu Sočiju pred mnogobrojnim gostima Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2014. godine.

Povezana vest:  Usvojen statut Skijaškog saveza Srbije

Izbor će se na konkursu odvijati u dve etape. Prvo će otvorenim internet-glasanjem biti izabrani finalisti. A zatim će stručni savet, u čijem sastavu će biti poznati kulturni pregaoci Rusije, objaviti imena tri pobednika – to mogu biti kako kolektivi, tako i pojedinci.

Državljani Rusije i svih zemalja-učesnica u Olimpijskim igrama 2014. godine u Sočiju pozvani su da učestvuju na konkursu. Na konkurs se primaju radovi stvoreni u svim izvođačkim žanrovima: estradna pesma, džez, estradni ples, estradno pozorište, razgovorni žanr, pantomima, parodija, akrobatika, gimnastika, ekvilibristika, klounada, žongliranje, atletika, trikovi, dresiranje i drugi.

Povezana vest:  Udovičić: Sport za sve zbog zdravlja nacije

Za učestvovanje na konkursu dovoljno je da se do 28. avgusta 2013.g. objavi video snimak sopstvenog nastupa na bilo kom video hostingu s opštim dostupom i da se pošalje adresa snimka i informacija o sebi na elektronsku adresu [email protected].

Takođe, video snimak se može poslati u digitalnom obliku zajedno s popunjenim obrascem za registraciju na adresu: 105005 Moskva, p/f 154 za D.O.O. „EsKaSi“ (105005, gorod Moskva, a/я 154 dlя OOO «ЭsKaSi»).

Povezana vest:  Nevena Ignjatović i Petrović nezadovoljni radom Saveza

Svi detalji o održavanju konkursa i obrazac za registraciju biće dostupni na sajtu www.culture.sochi2014. com. Prijem prijava i narodno glasanje trajaće do 28. avgusta 28. avgusta 2013. godine, a učesnici u finalu će biti proglašeni 10. septembra 2013. godine.

Talentovani amateri kulture i sporta, zimski Soči-2014 vas čeka!