GraceKelly

Monako: Porodica Grimaldi nezadovoljna filmom o Grejs Keli

Albert II princ od Monaka i njegove sestre najoštrije su kritikovali film „Grejs od Monaka“, čije je snimanje u toku, a govori o njihovoj majci i holivudskogj glumici Grejs Keli.

U saopštenju koje je objavila prinčevska palata, aktuelni vladar ove male mediteranske kneževine i njegove sestre, princeze Karolina i Stefani, ističu da film, u kojem naslovnu ulogu igra Nikol Kidmen, vrvi od „istorijskih neistina“ i da su pojedini delovi „u celosti izmišljeni“.

Povezana vest:  Najbolji filmski festivali i bioskop u Kalemegdanskom parku samo na Beogradskom Manifestu

Saopštenje je reakcija na članak objavljen u francuskom časopisu Pari Mač, u kojem se navodi da reditelj Olivije Daen (Olivier Dahan) uživa poverenje porodice Grimaldi.

Albert i njegove sestre napominju da nisu bili uključeni u projekat, te da su bili veoma iznenađeni kada su dobili scenario na uvid.

Grimaldijevi su, kako kažu, producentima prosledili nekoliko zahteva za izmene, ali oni nisu svi uzeti u obzir.

Povezana vest:  Merlinka na bis u Prajd info centru

Zvezda holivudskih klasika poput „Uhvati lopova“ i „Visoko društvo“ i Hičkokovih ostvarenja „Nazovi M radi ubistva“ i „Prozor u dvorište“, zvanično je postala princeza 1956, udajom za Albertovog oca, princa Renijea od Monaka.

Grimaldijevi posebno navode da neće tolerisati sugestije Pari Mača da podržavaju film koji, kako ističu, „nije nimalo biografski“.

Film, koji govori o vremenu kada se Grejs Keli tek udala za Renijea (igra ga Tim Rot) i polako prilagođavala ulozi princeze, u bioskope stiže 2014.

Povezana vest:  Hju Džekmen: Sve je u redu posle nove intervencije