Srbija_Ceska

EP 2012 SRBIJA
Vučković: Plasman na OI u Londonu podrazumeva polufinale
 
Rukometaš Srbije Nenad Vučković izjavio je danas da bi uspeh za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu predstavljao ako bi uspela da se plasira na Olimpijske igre u Londonu, što podrazumeva i igranje u polufinalu.
Srbija će početi takmičenje na Evropskom prvenstvu u Grupi A, u Beogradu, sa selekcijama Poljske, Danske i Slovačke.
-Sigurno da bi uspeh bio plasman na Olimpijske igre. To u nekom smislu garantuje igranje u polufinalu. Tako da jedna stvar ide sa drugom. Igranje u polufinalu bi zadovoljilo sve nas, ali mislim da nas ne bi zaustavilo. Gledali bismo da odemo, korak, dva dalje – rekao je Vučković.
Prema njegovim rečima, reprezentacija Srbije se ne bolji nijednog protivnika.
-Nekako bih, ipak, voleo da izbegnemo Francuze. Ako je moguće da se sa njima sretnemo što kasnije. Ako Bog da u finalu – rekao je Vučković.
Francuska reprezentacija je aktuelni evropski, svetski i olimpijski šampion i na EP u Srbiji dolazi kao glavni favorit za zlatnu medalju.
Rukometaši Srbije igraće prvi meč 15. januara sa selekcijom Poljske.
-Pripreme privodimo kraju. Ostaje nam da još neke sitne detalje doteramo i da se osvežimo, kako bismo Poljake dočekali što spremniji – rekao je Vucković.
On je dodao da je reprezentacija Srbije u prijateljskoj utakmici sa Češkom, u sredu u Beogradu, pokazala da vredi i da može da se nosi sa svim ekipama.
-Treba ostati koncentrisan i naravno uz publiku sigurno je da se nadamo najboljem. Očekujem prvu pobedu u nedelju – rekao je Vučković.
Reprezentativac Srbije istakao je da je relativno zadovoljan svojom formom, koju je dostigao do kraja polusezone u Bundesligi.
-Na počeku sezone bio sam povređen i zbog povrede ramena propustio sam prvih pet utakmica. Drago mi je da sam do okupljanja reprezrntacije uspeo da se oporavim i vratim u tu neku formu, u kakvoj sam bio recimo prošle godine – rekao je Vučković koji od 2008. godine igra u nemačkom Melsungenu.
Evropsko prvenstvo održaće se od 15. do 29. januara u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.

 

Povezana vest:  Promocija Svetskog prvenstva na Banjici