zvanicni pehar ep

EP SRBIJA 2012

Selektor Danske: Utakmica protiv Srbije jedna od najtežih

 

Selektor rukometaša Danske Ulrik Vilbek rekao je danas da će meč protv Srbije za njegove igrače biti jedan od najtežih na Evropskom prvenstvu.

-Protiv Srbije očekujem da će biti jedan od najtežih mečeva na šampionatu. Oni su dosta poboljšali odbranu, a u napadu su uvek bili sjajni sa (Markom) Vujinom i (Momirom) Ilićem. Spremali smo taktiku, ali znam da će biti teško – rekao je Vilbek u hali Pionir.

Povezana vest:  SP ŽENE 2013, Srbija ubedljiva protiv Alžira, obezbeđena osmina finala

Vilbek je ocenio da se igra Srbije znatno popravila i da je „kompaktna“.

-Srbija ima kompaktnu ekipu, Kada se pogleda snaga bekova, krila to je uz golmana (Darka) Stanića jedna kompletna ekipa. Pivot Rastko Stojković se povredio, ali imaju kvalitetnu zamenu za njega – ocenio je Vilbek.

On je istakao da očekuje grubu igru u sutrašnjem meču.

Povezana vest:  Srbija dočekuje Island u Nišu

-Poštujem reprezentaciju Srbije, očekujem grubu igru, a za nas je najbitnije da održimo koncentraciju svih 60 minuta. Ovo će biti jedna velika mentalna proba za sve moje igrače – rekao je seleKtor Danaca.

Vilbek je kazao da još mora da uigra bekove jer nisu dovoljno pokazali na sinoćnjem meču protiv Slovačke.

-Danas smo ozbiljno trenirali i shvatili da moramo biti brži i bolji, pogotovo bekovi, koje ću pokušati što više da uigram na treningu. Sutra počinje da se igra za bodove. Mi sa sedam bodova prolazimo u polufinale, makar je do sada bilo tako, a sutra želimo da osvojimo dva – zaključio je Vilbek

Povezana vest:  Rukometašice Radničkog gostuju u Inđiji

Utakmica drugog kola Grupe A Evropskog prvenva Srbija – Danska igra se sutra od 20.15 u beogradskoj hali Pionir.