darko_stanic_srb_danska

EP SRBIJA 2012
Stanić: Konačno je došlo vreme srpskih rukometaša
 
Golman rukometne reprezentacije Srbije Darko Stanić izjavio je večeras posle pobede nad Danskom i još jednom sjajnom partijom da je konačno došlo vreme srpskih rukometaša.
-Ova generacija je prošla veliki put, poslednje četiri godine otkako sam u reprezentaciji mnogo toga se izdešavalao. Imali smo dosta ružnih stvari, slabih igara i plasmana na šampionatima. Sada, kada su svi digli ruke od nas, mi se trudimo da pokažemo šta znamo – rekao je Stanić.
On je dodao da pobeda protiv Danaca (24:22) puno znači za plasman u polufinale, jer će reprezentacija preneti četiri boda u drugu rundu takmičenja.
-Nije mi prijatno da me izdvajaju od grupe i proglašavaju za najboljeg igrača. Mi smo kolektiv, ginemo na terenu. Videli ste i sami, ko zna čega sve tu ima, slomljenih rebara, kostiju – rekao je uvek emotivni Stanić.
Pivot Alem Toskić je naglasio da je Srbija na pošten način i bez pomoći sudija pobedila Dansku.
-Ušli smo haotično u utakmicu, ali smo uprkos tome držali stvari pod kontrolom. Igramo za dva dana protiv Slovačke i želimo da i tu utakmicu dobijemo i nagradimo beogradsku publiku – poručio je Toskić.
 
PHOTO: ataimages.rs

 

Povezana vest:  SP ŠVEDSKA 2011, Bojinović proslavio rođendan