momir_ilic_srb_danska

EP SRBIJA 2012

Remi Srbije sa Slovačkom na kraju prve faze EP

 

Rukometna reprezentacija Srbije igrala je večeras u Beogradu protiv selekcije Slovačke nerešeno 21:21 (13:6), u poslednjem trećem kolu A grupe prvenstva Evrope. Srbija je ranije obezbedila plasman u drugu fazu EP, gde prenosi četiri boda nakon pobeda nad Poljskom i Danskom, dok se Slovačka oprostila od daljeg takmičenja.

U nastavku šampionata Srbija igra u subotu 21. januara protiv Nemačke, a zatim slede mečevi sa Švedskom i Makedonijom. Ranije večeras u prvom meču A grupe Poljska je pobedila Dansku sa 27:26 (10:14). Susret između Srbije i Slovačke odigran je u hali “Pionir” pred blizu 6.000 gledalaca, a sudili su Evgenij Zotin i Nikolaj Volodkov iz Rusije.

Povezana vest:  RUKOMETNI DERBI, Aleksandar Brković: Idemo na pobedu u derbiju

Srbija: Stanić, Marjanac (11 odbrana), Šešum 1, Vujin, Nikčević, Manojlović 1, Toskić 1, Ilić 4, Marković 2, Prodanović 5, Stojković 2, Kostadinović 1, Beljanski, Čutura 3, Stanković 1.

Slovačka: Putera, Štohl (18 odbrana), Kovacin, Rabek, Kukučka 4, Tarhai, Dudaš, Hruščak, Valo 3, Kopčo 2, Petro, Mikeci 1, Duris 4, Urban 4, Stranovski, Antl 3.

Sedmerci: Srbija 4/3 , Slovačka 6/3.

Isključenja: Srbija 10, Slovačka 6 minuta.

Kao što je selektor Veselin Vuković obećao, naši rukometaši su u meču bez rezultatskog značaja odigrali maksimalno motivisano i bez kalkulacija. Srbija je odigrala dva različita poluvremena, prvo bez greške i iz udžbenika, i drugo nešto opuštenije, pa su Slovaci bili nadomak prokreta.

Povezana vest:  Sa rukometnom loptom u zdraviju budućnost

Protivnik je u prvih nekoliko minuta pružao kakav-takav otpor, držao priključak, a zatim je naš tim demonstrirao odbranu koja od početka šampionata donosi probleme svim protivničkim napadima. Da nije reč o meču revijanog karaktera potvrdilo je koškanje Vujina i Kopača sredinom prvog poluvremena, kada naš bek nije mogao da prećuti nešto grublji faul Slovaka.

Golmana Stanića, koji je dobio zaslužen odmor, među stativama je odlično zamenio Marjanac i već u prvih 30 minuta nanizao sedam odbrana, od čega dva sedmerca. Pad u igri srpskog tima iskoristili su slovački rukometaši, koji su, kako se meč bližio kraju, bili opasniji po gol. U nekoliko navrata vezali su serije pogodaka (15:13, 16:15), a uzbudljivu završnicu najavili su tri minuta pre kraja, kada je na semaforu bilo 20:20.

Povezana vest:  Selektor Obradović zadovoljan pobedom protiv Nemačke

Ivan Stanković je doneo našem timu prednost, Slovaci su izjednačili sa penala, a srpska reprezentacija nije uspela da u poslednih 30 sekundi realizuje napad i zabeleži treću pobedu na šampionatu. Kapiten Momir Ilić je imao šanu, ali je njegov šut sa devet metara bio neprecizan.