poljska_svedska_11

EP SRBIJA 2012

Lundstrom: Sudije će biti na strani Srbije

 

Desno krilo Švedske rukometne reprezentacije Henrik Lundstrom rekao je da očekuje da će sudije biti na strani Srbije u sutrašnjoj utakmici drugog kola druge faze Evropskog prvenstva.

-Nema mnogo sudija koje se usuđuju da sviraju protiv Srbije na ovom prvenstvu. Oni su automatski pogođeni od strane 10.000 navijača i mnogo lakše pokažu nekom igraču dva minuta kazne nego kada je potpuna tišina – kazao je Lundstrom švedskim medijima uoči utakmice koja će se igrati sutra u 20.20 u Beogradskoj areni.

Povezana vest:  Skupština RSS u Kosovskoj Mitrovici

On je dodao da će srpska reprezentacija zbog toga moći da igra mnogo „čvršću odbranu“. Pivotmen Švedske reprezentacije Magnus Jernemir ocenio je da njegovu ekipu očekuje težak meč protiv domaćina Evropskog prvenstva.

-Biće zaista teško protiv Srbije koja ima veoma jak tim sa moćnom odbranom. Očekujem da će izolovati našeg desnog beka Kima Andersona, ali mi smo navikli na to – rekao je Jernemir.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Partizan preko Ademara do prve pobede u LŠ

Šveđani su juče igrali nerešeno sa Poljskom 29:29, iako su na poluvremenu vodili 11 golova razlike.

-Nadam se da ćemo sutra održati nivo igre svih 60 minuta, a ne samo 30 kao protiv Poljske. Nećemo menjati taktiku, samo ćemo pokušati da promenimo naš duh jer će protiv Srbije biti mnogo teže nego protiv Poljaka – ocenio je Jernemir.

Rukometaš Barselone istakao je da će njegova ekipa imati mnogo problema jer „Srbi imaju mnogo opasnih napadača“.

Povezana vest:  Marjanović preneo većinu ovlašćenja na potpredsednike

-Momira Ilića je zaista teško čuvati jer je veoma dobar igrač, aliSrbi imaju mnogo opasnih napadača i na sve njih ćemo morati da se  koncentrišemo. Oni trenutno lete na krilima uspeha sa velikom podrškom navijača – istakao je Jernemir.

Na tabeli Grupe jedan vode Srbija i Nemačka sa po pet bodova, Poljska ima tri, Danska i Švedska po dva, dok je na poslednjem mestu Makedonija sa jednim bodom.