karabatic_i_narcis_francuska

EP SRBIJA 2012

Karabatić: Bila bi šteta da ne zaigram u Areni

 

Najbolji rukometaš sveta Nikola Karabatić rekao je da će Francuska imati težak put do polufinala, ali da i dalje veruje kako će aktuelni prvaci Evrope i sveta i zvanični olimpijski šampioni zaigrati u Beogradskoj areni. Francuzi u drugu fazu šampionata Evrope nisu preneli nijedan bod, ali su posle trijumfa nad Slovenijom (28:26) i poraza Hrvatske od Španije (24:22) došli u situaciju da sami odlučuju o svojoj sudbini.

Povezana vest:  Veselin Vuković: Napašćemo Španiju bez kalkulacija

-Ne znam zbog čega ne igramo na našem nivou, ali se nadam da bi teška pobeda protiv Slovenije mogla da nam bude prekretnica. Očekuju nas mečevi sa Hrvatskom i Islandom, znam da će nam biti teško, ali verujem da možemo do polufinala. Uopšte ne razmišljamo o mogućnosti da ne stignemo do završnice u Beogradu – rekao je Karabatić.

Rođeni Nišlija svestan je da mu forma nije ni blizu renomea koji ima, s obzirom na to da je na četiri utakmice postigao samo devet golova, uz veoma loš procenat šuta od 29 odsto.

Povezana vest:  Hrvatska, Španija, Katar i Slovenija u četvrtfinalu

-Ne znam da objasnim zašto igram loše, međutim, to je tako, nekad lopta jednostavno neće da uđe u gol. U takvim situacijama najvažnije je sačuvati smirenost, pokušati kroz bolju odbranu dati doprinos timu. Uuveren sam da će sve to da bude puno bolje u naredni mečevima.

Prvi prilika za popravku utiska biće sutrašnji meč sa Hrvatskom.

Povezana vest:  Rukometaši startovali pobedom na turniru u Norveškoj

-Nisam ih gledao na prvenstvu jer smo stalno igrali u isto vreme, ali radujem se svakom duelu sa njima i verujem u pobedu – jasan je Karabatić.

Ali, zato je gledao Srbiju, i to veoma pažljivo.

-Srbija sigurno ide u polufinale. Igraju odličnu odbranu, publika daje dodatnu snagu, a posebno bih izdvojio fenomenalnog Stanića. Samo neka tako nastave – poručio je Karabatić.