serena_vilijams

AUSTRALIAN OPEN 2012

Autsajder Makarova izbacila Serenu Vilijams

 

Ruskinja Jekaterina Makarova napravila je danas najveće iznenađenje Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, pošto je u dva seta pobedila Amerikanku Serenu Vilijams. Makarova je najslabije rangirana teniserka u osmini finala, a današnjom pobedom je prekinula seriju od 17 pobeda Vilijamsove na Australijan openu.

Serena Vilijams je pet puta osvajala australijski grend slem, a samo dva puta je izgubila od prvog trijumfa, 2003. godine. Prvi put je ispala u trećem kolu 2006. godine, a onda i u četvrtfinalu 2008. Osvojila je dve uzastopne titule, 2009. i 2010. godine, a prošle je godine pauzirala zbog povrede.

Povezana vest:  ATP LISTA, Đoković i dalje prvi, Troicki napredovao 222 mesta

Rano jutros je imala čak sedam dvostrukih servis grešaka, uključujući i četiri u petom gemu drugog seta, kao i 37 neiznuđenih grešaka, čime je omogućila Makarovoj da dođe do svog prvog grend slem četvrtfinala.

-Mislim da je igrala stvarno dobro… Ja sam napravila 37 grešaka. To vam najbolje priča priču o meču – rekla je Vilijamsova.

Povezana vest:  Šarapova priželjkuje uspeh na Igrama u Londonu

Makarova će u četvrtfinalu igrati protiv zemljakinje Marije Šarapove.

-Ne znam šta da kažem. Osećam se neverovatno što sam u četvrtfinalu. Serena je neverovatan igrač. Bilo je stvarno teško igrati protiv nje, tako da mi je drago što se završilo na moj način – rekla je 23-godišnja Makarova.