srbija_svedska_arena

EP SRBIJA 2012

Poznata tri učesnika polufinala EP

 

Rukometne reprezentacije Španije i Hrvatske polufinalisti su prvenstva Evrope u Srbiji, epilog je utakmica drugog kola F četvrtfinalne grupe u Novom Sadu. Te dve selekcije pridružile su se domaćinu Srbiji, koja je prolaz među četiri najbolja tima obezbedila jučerašnjim trijumfom nad Švedskom u okviru E grupe, a preostali učesnik završnice šampionata biće poznat nakon mečeva poslednjeg kola sutra u Beogradu.

Španija je danas savladala Island (31:26), Hrvatska Francusku (29:22), dok je Slovenija pobedom nad Mađarskom (32:30) omogućila Hrvatima prolaz u polufinale, bez obzira na ishod njihovog sutrašnjeg duela protiv Mađara u poslednjem kolu.

Povezana vest:  Butulija okuplja juniore

Slovenci su neočekivano lako izašli na kraj sa Mađarima, kojima je i bod bio dovoljan da sačekaju sutrašnju utakmicu i u direktnom okršaju protiv Hrvata pokušaju da se domognu završnice i borbe za medalju. Igrali su „zmajčeki“ mnogo bolje i sigurnije, tokom celog susreta održavali prednost i na kraju potpuno zasluženo trijumfovali za treće mesto u grupi sa četiri osvojena boda.

Povezana vest:  Zvezda u finalu Kupa Srbije

Mađari su podlegli velikom pritisku zbog značaja meča. Pokušavali su uz velike napore da naprave preokret, ali su platili ceh brojnim greškama i nervozi, prvenstveno u odbrani, gde su očajna izdanja imali golmani Fazekaš i Mikler.

U slovenačkoj reprezentaciji briljirao je Dragan Gajić, koji je postigao 13 golova, dok je u neubedljivom sastavu Mađara Barna Putiš postigao sedam. Na kraju, mora se priznati da su hrvatski rukometaši sasvim zasluženo prošli među četiri najbolja tima. Odličnom igrom i velikom motivacijom prosto su razneli Francuze na krilima podrške oko 2.000 navijača u novosadskom „SPENS-u“, gde su junaci trijumfa bili sedmostruki strelac Kopljar i golman Alilović.

Povezana vest:  Ivana Prijović i dalje u šampionskom timu

S druge strane, „trikolori“ su novim porazom potvrdili katastrofalno izdanje na šampionatu. Aktuelni olimpijski, svetski i evropski prvaci igrali su neprepoznatljivo, pa su se van svih očekivanja, ali zasluženo oprostili od kontinentalne smotre u Srbiji.