srb korea 16 dec 16
SP ZA ŽENE 2013
Srbija u četvrfinalu!
 
Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se u četvrfinale Svetskog prvenstva, pošto je večeras u Beogradu pobedila selekciju Južne Koreje sa 28:27.
Najefikasnija u redovima Srbije bila je Andrea Lekić koja je postigla osam golova, dok su Sanja Damnjanović i Jelena Popović postigle po šest. U ekipi Južne Koreje najbolja je bila Đihe Jung sa osam golova.
srb slavlje 1Pobedu Srbiji i plasman u četvrtfinale, posle velike borbe u završnici, donela je Jelena Erić golom nekoliko sekundi pre kraja meča.
Srbija će u četvrfinalu igrati protiv Norveške, šampiona sveta, koja je u osmini finala pobedila Češku sa 31:21.
Obe ekipe su nervozno počele meč, pa je prvi pogodak viđen tek posle tri minuta, a postigla ga je Andrea Lekić. Do polovine poluvremena igralo se gol za gol, a onda je, nakon još jednog gola Lekić, Srbija povela sa tri gola prednosti (7:4).
Rukometašice Srbije su u tim trenucima igrale odlično, pa su posle golova Katarine Krpež i Sanje Damnjanović povele sa 10:6. Međutim, pred kraj poluvremena usledio je pad u igri reprezentacije Srbije, što je Koreja iskoristila, pa se na odmor otišlo rezultatom 13:12.
Kao i na početku utakmice, i drugo poluvreme je počelo bez golova, a posle tri minuta igre u strelce se prvo upisala Jelena Popović.
Od tog trenutka Srbija je zaigrala mnogo bolje, pa je golovima Dragane Cvijić, Popović i Krpež pre polovine poluvremena došla i do najveće prednosti na meču – 20:14.
Do 50. minuta izabranice Saše Boškovića su održavale tri do pet golova prednosti, ali je potom, kao i u prvom poluvremenu, usledio veliki pad u igri.
Za svega nekoliko minuta Koreja je prvo smanjila prednost Srbije, a onda i izjednačila na 25:25 tri i po minuta pre kraja utakmice.
U poslednja tri minuta viđena je velika borba, igralo se gol za gol, a kada je Rju 12 sekundi pre kraja postigla gol za 27:27 izgledalo je da će meč otići u produžetak.
Posle faula na devet metara, lopta je došla do Jelene Erić koja je šutirala bez mnogo razmišljanja i postigla svoj prvi gol na meču koji je Srbiju odveo u četvrtfinale Svetskog prvenstva i doneo veliku radost oko 10.000 navijača u Beogradskoj areni.

Povezana vest:  Obradović odabrao 19 rukometašica za SP