poljska_nemacka_poljska_slavlje (2)

EP SRBIJA 2012

Poljska pobedila Nemačku, Srbija prva u grupi

 

Rukometna reprezentacija Poljske pobedila je danas u Beogradskoj areni selekciju Nemačke sa 33:32 (18:17) u poslednjem kolu E četvrtfinalne grupe prvenstva Evrope i na taj način pomogla Srbiji da osigura prvo mesto u grupi.

Ovom pobedom Poljska je trenutno preuzela drugo mesto na tabeli iza Srbije, koja je ranije obezbedila učešće u polufinalu, a da li će tu i ostati zavisi od preostale dve utakmice u kojima večeras od 18.15 sati igraju Danska i Švedska, a od 20.15 Srbija i Makedonija. Strelac pobedonosnog gola za Poljake bio je Mihal Jurecki minut pre kraja utakmice. Prethodno je tešku povredu noge doživeo nemački reprezentativac Martin Strobel.

Povezana vest:  Finale Kupa Srbije za muškarce 01. i 02. juna u Nišu

Bartoš Jurecki je predvodio Poljsku sa pet golova, dok su Dominik Klajn i Kristijan Šprenger postigli po sedam pogodaka za Nemačku. U prvoj današnjoj utakmici F četvrtfinalne grupe u Novom Sadu Francuska i Island su remizirali 29:29 (12:15). Kasnije večeras u ovoj grupi još igraju Španija – Slovenija (18.10) i Mađarska – Hrvatska (20.10). Reprezentacije Španije i Hrvatske su obezbedile plasman u polufinale EP.

Povezana vest:  Lukoil generalni sponzor Rukometnog saveza Srbije

poljska_nemacka_igra (1)