veselin_vukovic_srb_sve

Veselin Vuković: Napašćemo Španiju bez kalkulacija

 

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković ocenio je danas pred meč sa Španijom u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre da će Srbija nastupiti bez kalkulacija i pokušati u najtežem meču sa domaćinom da zabeleži pobedu.

-Pored toga što smo upali u najtežu grupu, dobili smo i najtežeg protivnika na startu kvalifikacinog turnira. Mi ne znamo da kalkulisemo, a dogovor je da probamo odmah da napadnemo Španiju I damo sve od sebe. Ićićemo od utakmice do utakmice – kazao je Vuković.

Povezana vest:  Rukometašice Srbije i Hrvatske odigrale nerešeno

On je dodao i da su Španci promenili sastav u odnosu na Evropsko prvenstvo u Srbiji u januaru.

-Španci su prilično promenili sastav u odnosu na prvenstvo Evrope. Praktičcno 25 odsto igrača je promenjeno. Nema Alberta Entreriosa, Huanina Garsije, Garsije Paronda i Ikera Romera. Spremali smo se i videcemo u petak koliko mozemo da se ozbiljno suprostavimo, jer su oni domacini – rekao je trener Srbije.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Brazil pobedio Holandiju za četvrtfinale SP

Vuković smatra da će organizovan napad bez tehničkih grešaka uz jaku odbranu biti presudan za dobar rezultat.

-Pokušaćemo da ponovimo kvalitetnu odbranu, koja nas je krasila na Evropskom prvenstvu. Momci sa dosta samopouzdanja ulaze u meč. Ovde smo dosta radili na napadu, koji ide tečno. Jedan od ključeva dobrog rezultata protiv Španaca jeste da napad ne troši lopte bez veze, da imamo kvalitetnu realizaciju i što manje izgubljenih lopti – ocenio je Vuković.

Povezana vest:  Predsednik Nikolić bodri srpske rukometašice u Areni

Na kvalifikacionom turniru u Alikanteu Srbija se sutra sastaje sa domaćinom Španijom, potom igra protiv Poljske a u poslednjem meču protivnik će biti Alžir. Dve prvoplasirane ekipe obezbediće plasman na Olimpijske igre u Londonu.