kovilovo 19 dec 23SP ZA ŽENE 2013
Rukometašice Srbije: Još samo jedan korak

Selektor rukometašica Srbije Saša Bošković i igračice Sanja Damnjanović i Dragana Cvijić poručili su danas da je ekipa spremna da osvoji zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu i obraduje celu naciju.
-Osećaj je dobar, ostala je još jedna utakmica do kraja. Nemamo osećaj da igramo finale. Dobro smo spremili polufinale sa Poljskom, što je dalo rezultat već u prvom poluvremenu. Zasluženo smo pobedili i spremno dočekujemo Brazil – rekao je Bošković medijima u Kovilovu.
Srbija je jedini dosadašnji poraz na SP doživela baš protiv Brazila u prvoj fazi takmičenja.
-Ja sam u tom meču eksperimentisao, znao sam da ćemo odigrati devet utakmica. Izgubili smo pomenuti meč, Brazil je bio bolji, ali to ne znači da će nas sutra pobediti. Imamo veliki motiv, u pitanju je zlatna medalja. Želimo Brazilu da vratimo za poraz u Nišu. U reprezentaciji vlada odlična atmosfera, od prvog dana smo bili svesni šta nas čeka – naveo je Bošković.
Pivotmen Dragana Cvijić rekla je da u finalu očekuje potpuno drugačiji meč u odnosu na onaj duel u Nišu.
-U toj utakmici promašili smo dosta zicera, Brazil će biti još bolji, mi takođe podižemo formu iz meča u meč i očekujem fenomenalnu utakmicu u finalu. Jedva čekamo da počne finale koje su generacije sanjale. Da smo pričale o osvajanju medalje, ne bi smo dogurale ovako daleko. Bile smo skromne, išle smo korak po korak – istakla je Cvijićeva.
Jedna od najboljih igračica Srbije Sanja Damnjanović izjavila je da ekipa još nije svesna velikog uspeha.
„Još smo u šoku, sada je malo splasla tenzija posle mečeva sa Korejom i Norveškom koji su bili ‘biti ili ne biti’. Potajno smo se nadale medalji, jer smo znali da imamo kvalitet i znanje, ali nikad se ne zna, jer može da dođe jedan loš dan u nokaut fazi i sve pada u vodu“, navela je ona.
Dodala je i da očekuje tešku utakmicu protiv Brazila.
-Igramo sličan rukomet, nadam se da ćemo uvideti greške iz prvog meča koji smo izgubili i naneti im prvi poraz na šampionatu. Ovo je i za njih i za nas veliki meč, nadam se da će meč opravdati epitet finala – zaključila je Damnjanovićeva.
Sutrašnji finalni meč Svetskog prvenstva za rukometašice igra se od 17.15 u Beogradskoj areni.

Povezana vest:  Partizan prvi put na gostovanju u Rusiji