tadic_arena

EP SRBIJA 2012

Predsednik Srbije osudio napade na hrvatske navijače

 

Predsednik Srbije Boris Tadić osudio je danas huliganske napade na navijače rukometne reprezentacije Hrvatske i izrazio žaljenje zbog incidenata u kojima su povređeni hrvatski navijači. Tadić je u saopštenju istakao da je nasilje apsolutno neprihvatljivo i da istraga, hapšenje i procesuiranje svih koji su učestvovali u huliganskim ispadima moraju biti obavljeni u najkraćem mogućem roku.

Povezana vest:  Srbija u grupi sa Francuskom, Poljskom i Makedonijom

-Pozivam sve iskrene navijače naše reprezentacije da u petak na utakmici protiv reprezentacije Hrvatske pokažu pravi sportski duh i da na fer i korektan način bodre rukometaše. Fer plej mora uvek biti deo igre na terenu, ali i način navijanja u sali – naveo je on.

Predsednik je ocenio da jedino takvim dostojanstvenim ponašanjem navijača, i u sali i van nje, može da se na pravi način pruži podrška reprezentaciji.

Povezana vest:  Momir Ilić: Mi smo prava ekipa sa kolektivnim duhom

-Srbija je uvek bila gostoljubiva zemlja i dobar domaćin svojim gostima, pa tako mora biti i na predstojećim rukometnim mečevima.

Naša je tradicija da se prema svakom svom gostu ophodimo sa poštovanjem i uvažavanjem, i nikakve grupice huligana ne smeju da brukaju građane Srbije i čitavu zemlju“, naveo je Tadić.