makedonija_slavlje

EP SRBIJA 2012
Šundovski: Usrećili smo celu naciju
 
Selektor rukometaša Makedonije Zvonko Šundovski kazao je posle osvojenog petog mesta na Evropskom prvenstvu u Srbiji, da je njegova ekipa usrećila celu naciju.
-Ovo je bio jedan težak meč u visokom ritmu. Ova pobeda je veliki uspeh jer smo se kvalifikovali za Olimpijske igre. Slovenci su igrali pošteno. Zadovoljni smo jer smo usrećili našu naciju i doneli veliki uspeh svima – kazao je Šundovski novinarima u Beogradskoj areni.
Makedonija je danas u borbi za peto mesto pobedila Sloveniju sa 28:27.
Najbolji strelac u istoriji Evropskih prvenstava, Makedonac Kiril Lazarov rekao je da je srećan jer je cela nacija bila uz njegovu ekipu.
-Jako sam srećan kao kapiten jer smo imali sjajnu podršku cele nacije. Ovo je veliki uspeh i nema trunke tuge jer nismo uspeli da se plasiramo u polufinale – kazao je Lazarov.
On je kazao da makedonska reprezentacija treba da se fokusira na borbu za Olimpijske igre u Londonu narednog leta.
-Ova generacija je napravila veliki uspeh i sada samo treba da se fokusiramo na budućnost –  dodao je Lazarov.
Selektor Slovenije Boris Denič rekao je da je veoma tužan zbog poraza od Makedonije.
-Tužni smo jer nismo pobedili, a dali smo sve od sebe. Dobro smo se borili, igrali smo srcem. Na kraju je odlučio jedan gol, odnosno jedan promašaj. Nismo izdržali pritisak, pravili smo mnogo grešaka – kazao je Denič.
Slovenački rukometaš Matjaž Brumen istakao je da niko ne mora da brine za budućnost slovenačkog rukometa.
-Makedonci su zasluženo pobedili, igrali su pošteno i ostvarili veliki uspeh. Ovo nam je veliko iskustvo i ne moramo da brinemo za budućnost slovenačkog rukometa“, rekao je Brumen.

 

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Lindgren veoma razočaran