maskota EP 2012 Srbija, Tasa

EP SRBIJA 2012
Više od 400 hrvatskih navijača vraćeno sa granice
 
Do 19 sati sa graničnog prelaza Batrovci i sa železničke stanice Šid vraćeno je 435 hrvatskih navijača, među kojima većina nije imala kartu za večerašnju rukometnu utakmicu, a neki su bili u alkoholisanom stanju, izjavio je Tanjugu načelnik Pogranične policije Srbije Nenad Banović.
On je istakao da je 421 navijač vraćen sa graničnog prelaza Batrovci, a da je njih 14, koji su na utakmicu dolazili vozom, vraćeno sa prelaza na železničkoj stanici Šid.
Banović je istakao da nije bilo problema i ponovio da je na srpsko-hrvatskoj granici za navijače obezbeđena policijska pratnja do beogradske „Arene“.
Banović je ranije kazao da se na tom graničnom prelazu detaljno obavlja kontrola navijača i unustrašnjosti autobusa kako bi se ustanovilo da li imaju karte za meč i da li slučajno sa sobom nose pirotehnička i druga sredstva koja bi mogla da ugroze bezbednost.
Polufinalna utakmica Evropskog prvenstva u rukometu Srbija – Hrvatska igra se od 20.15 časova u Beogradskoj areni, a posle napada na hrvatske navijače u Novom Sadu i kod Rume pre nekoliko dana, policija u Srbiji je uvela rigorozne kontrole i najavila da će utakmicu obezbeđivati više hiljada policajaca.

 

Povezana vest:  EP DANSKA 2010, Rezultati utakmica prvog kola takmičenja po grupama