vanja_udovicic_vaterpolo

EP HOLANDIJA 2012 
Vaterpolisti Srbije: Sada idemo po zlato
 
Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je večeras da se ekipa protiv Italije u polufinalu prvenstva Evrope trgla na vreme i da će sada pokušati da osvoji zlatnu medalju.
-Bili smo favoriti u meču sa svetskim prvakom. To ipak nije normalno. Drago mi je da su momci pokazali karakter u svakom trenutku -kazao je Udovičić novinarima posle meča u Ajndovenu.
Srbija je večeras savladala Italiju sa 12:8, a „azuri“ su bili bolji samo u prvoj četvrtini.
-Najvažnije je da smo ušli u finale. Čestitam svim momcima, borili smo se do poslednjeg trenutka. Pokušaćemo da osvojimo zlato – rekao je Živko Gocić.
Rival Srbije u finalu u nedelju biće bolji iz meča Mađarska – Crna Gora.
-Trgli smo se posle prve četvrtine i zasluženo smo u finalu. Na kraju je bilo i malo čarki, ali ništa posebno – naveo je Prlainović.
Najbolji strelac Srbije Filip Filipović uporedio je ekipu sa teniserom Novakom Ðokoviće koji se ranije danas plasirao u finale Australijan opena u Melburnu.
-Nastavili smo kao Nole, njemu sve čestitke. Nadam se da ćemo se za dva dana radovati. Igrali smo prelepo, ali bilo je i tamnih momenata. Sada idemo da gledamo rukometaše – istakao je Filipović.
Kapiten Vanja Udovičić istakao je da se reprezentativci ne zadovoljavaju plasmanom u finale.
-Samo ću da se zahvalim ekipi, navijačima i na podršci iz Srbije. Još nismo rekli sve – poručio je Udovičić.
Jedan od mlađih članova nacionanog tima Stefan Mitrović dodao je da su Italijani još jednom pokazali da su opasan protivnik.
-Zna se ko su Italijani u vaterpolu. Ipak, sada moramo da zaboravimo ovaj meč. Hvala navijačima, imao sam utisak kao da sam igrao u nekom od gradova u Srbiji – zaključio je Mitrović.

 

Povezana vest:  EP HOLANDIJA 2012, Španija pobedila Tursku u meču za plasman