slavlje_srbija_srb_hrv (2)

EP SRBIJA 2012
Manojlović: Ovo je fenomenalan uspeh
 
Reprezentativac Srbije u rukometu Nikola Manojlović izjavio je večeras da je trostruko finale velikih takmičenja za naše sportiste u nedelju veliki uspeh zemlje koja ima osam miliona ljudi.
-Zanimljiv osećaj, ovo je fenomenalan uspeh za zemlju od osam miliona ljudi, da imamo tri predstavnika u finalima tako jakih takmičenja- mi, vaterpolisti i Ðoković. Pokazali su nam odbojkaši prošle godine i dali nam sjajan motiv i zadatak – rekao je Manojlović novinarima posle meča.
Manojlović je rekao da je teško pobediti jednu ekipu dva puta na istom takmičenju, ali da ništa nije nemoguće.
-Ovo je za mene prvo veliko takmičenje, od početka imam poštovanje prema ekipi, a mislim da smo odnosom prema dresu, zalaganjem na utakmicama i igrama zaslužili poverenje sportske javnosti i hvala im na sjajnoj podršci – kazao je on.
Manojlović je dodao da je mngo lakše bilo u drugom poluvremenu kada se „probudio“ golman Darko Stanić.
-Darko je prespavao prvo poluvreme, pokušavali smo da mu pružimo podršku, ali kad se probudio u drugom poluvremnu, sve je bilo mnogo lakše- naveo je Manojlović.
Junak meča sa 12 odbrana, od čega većina u drugom poluvremenu Darko Stanić rekao je da cela odbrana na čelu sa njim, loše odigrala prvi deo meča.
-Na poluvremenu samo u svlačionici rekli jedan drugom da moramo da popravimo odbranu, jer igrali smo loše, a gubili samo gol razlike. Kada smo popravili odbranu, naše najjace oružje na ovom prvenstvu, rezultat je došao – rekao je Stanić.
Povratnik u reprezentaciju Nenad Vučković pokazao je da je povreda zgloba prošlost.
-Neverovatan osećaj, mnogima je ovo prvi put u karijeri. U prvom poluvremenu smo bili nervozni, pustili smo ih da kontrolišu igru i ostavili golmana Stankovića na cedilu. U nastavku smo se dogovorili da odigramo pliće, da pustimo šuteve sa devet metara i damo Draku priliku da se vrati u meč. To nam je pošlo za rukom i preokrenuli smo meč – rekao je Vučković.
Požrtvovani odbrambeni igrač je ponovio rečenicu od pre početka šampionata – da niko nema prava da im zabrani da sanjaju uspeh.
-Od početka EP borimo se sa velikim teretom, zbog svih sportista koji su ranije oduševljavali naciju, a i mnogo je veća odgovornost igrati za nacionalni tim, mnogo veća nego kad igraš čak i u Ligi šampiona – rekao je Vučković.
Dalibor Čutura rekao da je Srbija na EP došla po zlatnu medalju.
-Nije bilo panike, nastavili smo da igramo našu igru i znali smo kad-tad da će pasti. Možda to nije tako delovalo sa strane, ali od prvog minuta nismo odustajali, jednostavno nismo imali sreće, promašili smo dosta šuteva, ali sve je došlo na svoje u nastavku – zaključio je Čutura.
Finalni meč Srbija – Danska igra se u nedelju od 17 sati u Beogradskoj areni.
PHOTO: ataimages.rs

 

Povezana vest:  Rukometasi Srbije poraženi na startu olimpijskog turnira