navijaci_baklja

EP SRBIJA 2012, POLUFINALE SRBIJA-HRVATSKA

Navijači Srbije bili igrač više u Areni (FOTO)

 

Srbija, Srbija, Srbija i još po neka navijačka pesma orila se pod svodovima Beogradske arene u polufinalnoj utakmici evropskog prvenstva u rukometu između Srbije i Hrvatske. 16.000 duša navijalo je i pružalo podršku, do poslednjeg atoma snage u duelu Orlova protiv neugodnih Hrvata.

Iako je minulih dana bilo dosta problema sa navijačima u Novom Sadu, sada su poznate sve pojedinosti, navijači iz susedne Hrvatske nisu došli u velikom broju već samo par autobusa pod „debelom“ pratnjom policije obe zemlje (Srbija i Hrvatska). Navijači popularnih Kauboja bili su na nivou 400 pa nisu bili u prilici da se čuju ali su „umetnički dojam“ utakmici dale pristalice srpskih rukometaša. U Arenu su poštovaoci srpskog rukometa došli iz svih krajeva zemlje ali iz inostranstva. Tako su se videle zastave gradova iz Crne Gore, Republike Srpske (ako je politički korektno iz Bosne i Hercegovine), zatim iz Hrvatske ali su ih podržali i navijači Makedonije, Danske i ostalih zemalja. Naravno, u Areni su bili i nezaobilazni trubači koji su, sa vremena na vreme, mogli da se čuju

Povezana vest:  Rukometaši Srbije ipak bez učešća na SP u Kataru

Frenetično navijanje „podiglo“ je Orlove posle početničkog lošeg starta i tako je nastavljeno sve do kraja utakmice. Ovakvo navijanje u Areni nije odavno viđeno a baš na tom mestu je igrano finale Dejvis kupa, košarkaši Partizana igrali su utakmice Eurolige ….

Bilo je i vređanja protivnika ali sve u duhu navijanja a, najvažnije je, da nije bilo incidenata i da nije bilo tuče navijača. Kako bi i bilo kada su u Areni i oko nje bili postavljeni pripadnici policije ali i redarske službe.

Povezana vest:  Brković: Bez čuda u Nantu

Ipak, najbitnije je da su rukometaši Srbije pobedili, da su u finalu i da u nedelju igraju protiv Danske za prve mesto. Nadamo se da će navijanje biti još bolje. Ipak, za sada pogledajte slike navijača sa polufinalnog duela.

PHOTO: ataimages.rs

{vsig}SRBIJA_HRVATSKA_RUKOMET{/vsig}