IMG_0568

EP SRBIJA 2012
Stanojević: Odlično smo organizovali Evropsko prvenstvu
 
Predsednik Rukometnog saveza Vojvodine Zoran Stanojević izjavio je da je Evropska rukometna federacija (EHF) dala najvišu ocenu organizaciji utakmica Evropskog prvanstva koje su odigrane u Novom Sadu. Stanojević, koji je bio direktor dela takmičenja koje je odigrano u glavnom gradu Vojvodine, rekao je da su na račun organizatora ovih dana od celnika EHF-a stizale samo reči hvale.
-Mi smo se maksimalno potrudili da uslovi budu isti za sve reprezentacije koje su igrale u Novom Sadu, a još nekoliko nedelja pre početka prvenstva novosadska hala SPENS bila je u potpunosti spremna za jedno ovako veliko takmičenje – rekao je Stanojević.
Prema njegovim rečima, ne računajući Beogradsku arenu, SPENS je imao daleko najbolje uslove za organizaciju Evropskog prvenstva, jer ima najveći kapacitet i prateću infrastrukturu koja u potpunosti zadovoljava potrebe velikih sportskih priredbi.
On je kao primer naveo prostorije pres centra u kojima je radilo više od stotinu akreditovanih novinara i koji je, za razliku od ostalih hala, imao jako dobru vezu sa tribinama gde borave novinari, samim terenom i takozvanom miks zonom gde su igrača davali izjave nakon susreta.
-Što se samog grada tiče, svi učesnici prvenstva koji su igrali u Novom Sadu istakli su da im je bio jako prijatan boravak, uslovi smeštaja i da nose jako dobre utiske, a kruna svega bio je prijem kog gradonačelnika kojem su se svi rado odazvali – rekao je Stanojević.
Predsednik RSV je rekao da je ružnu sliku na odličnu organizaciju prvenstva bacio incident u Novom Sadu u kojem su nakon utakmice sa Francuskom napadnuti navijači iz Hrvatske, ali su se svi složili da organizator nije mogao da spreči incidente, jer su se dogodili van grada.
-Incident je za svaku osudu. Unutar hale tokom prvenstva nije zabeležen nijedan incident, niti je bilo ko od stranih gostiju doživeo bilo kakvu neprijatnost. Rukomet dolaze da gledaju čitave porodice i ovaj sport nije poznat po ispadima te vrste. Zato mi je posebno žao što je do ovoga došlo – rekao je Stanojević.
Prema njegovim rečima, dobra organizacija prvenstva, ali i dobar rezultat srpske rukometne reprezentacije, doprineli su da se pojave novi sponzori koji su zainteresovani da ulažu u razvoj ovog sporta, koji je poslednjih godina u Srbiji bio u stagnaciji.
-Primera radi, već nakon prvog meča na prvenstvu Srbijagas je sa Rukometnim savezom potpisao ugovor o sponzorstvu – rekao je Stanojević i dodao da je istog sponzora dobio i Rukometni klub Vojvodina iz Novog Sada.
On je ocenio je da će, bez obzira što je rukomet uvek imao dobru bazu u mestima u Vojvodini i da do danas nije splasnuo entuzijazam vrhunskih stručnjaka u tim sredinama, dolazak sponzora mnogo značiti za pravljenje novih igrača, popularizaciju sporta i povratak publike na rukometne terene.
-Mi u Rukometnom savezu smo sve podredili ovom Evropskom prvenstvu, od selekcije igrača do organizacije i drago mi je da je reprezentacija napravila takav uspeh – rekao je Stanojević i podsetio da u Srbiji u decembru 2013. sledi i Svetsko prvenstvo za rukometašice, za koje će u savezu primeniti „isti recept“.
PHOTO: ataimages.rs 

 

Povezana vest:  Marsenić: Partizan ide na pobedu protiv Ademar Leona