finale_igra (3)

EP SRBIJA 2012
Danski mediji: Čudo u Beogradu
 
Najuticajniji danski mediji večeras su centralno mesto na svojim internet sajtovima posvetili trijumfu reprezentacije te zemlje nad Srbijom u finalu rukometnog prvenstva Evrope u Beogradu.
Jedan od najtiražnijih dnevnih listova „Jilands posten“ je objavio izveštaj sa finalnog meča pod naslovom „Čudo se dogodilo, Danska je osvojila zlato“.
U tekstu se ističe da je Danska ponovo sela na evropski rukometni „tron“ i navodi da je ova selekcija prešla neverovatan put na šampionatu u Beogradu.
Podseća se da su Danci u prvoj fazi doživeli dva poraza u tri utakmice, a da su polufinale izborili tek u poslednjem kolu četvrtfinalne faze.
Dnevni list „BT“ navodi da se „Danska vratila i ponovo je na evropskom rukometnom vrhu“, uz podsećanje da je ova selekcija 2008. bila kontinentalni šampion.
„Videli smo pravi rat odbrana dve sjajne ekipe u punoj Areni, a Danska je došla do veličanstvene pobede“, ističe se u izveštaju sa finala.
List „Ekstra Bladet“ je tekst počeo rečenicom „Da!!! Mi smo šampioni Evrope“ i posebno istakao fantastičnu igru najboljeg strelca Mikaela Hansena.
Kao junaka utakmice Hansena je označio i uticajni dnevni list „Politiken“ koji je postigao devet golova.
Sledeće rukometno prvenstvo Evrope biće održano u Danskoj za dve godine.
PHOTO: ataimages.rs 

 

Povezana vest:  POSLE POBEDE NAD KOLUBAROM, Butulija: Tim se još uigrava!