nenad_vuckovic_srb_poljska

EP SRBIJA 2012
Vučković: Ovo je za nas zlatna medalja
 
Rukometni reprezentativac Srbije Nenad Vučković izjavio je večeras posle poraza u finalu Evropskog prvenstva da osvojena medalja sija zlatnim sjajem.
-Poraz uvek teško pada, ali ovo srebro je za nas zlato, jer je ostvaren veliki uspeh. Moramo da se održimo na okupu, jer mislim da je moguće ponovoti nešto slično. Hvala svima koji su nas ovih 14 dana bodrili i davali nam podršku na svakom koraku – rekao je Vučković posle meča.
Vučković je tokom prve faze takmičenja doživeo povredu skočnog zgloba, ali je uspeo da se oporavi i vrati za odlučujuće mečeve u završnici.
-Svi, pa čak i publika, mogli su da primete da smo bili nekako ispražnjeni. Utakmica sa Hrvatskom u polufinalu nas je dotukla. Opet smo loše krenuli, u drugom poluvremenu malo se popravili, mada smo dosta grešili, a nismo imali ni sreće – kazao je Vučković.
Svi naši rukometaši smatraju da je naporan meč u polufinalu EP protiv Hrvatske bio presudan za nešto slabije izdanje protiv Danaca.
-Krivo nam je što nismo osvojili zlato, ali šta da se radi. Najbitnije je da smo se okitili medaljom. Nismo mogli više od ovog u finalu, dosta smo se isrcpeli u polufinalu – rekao je Petar Nenadić.
Rajko Prodanović je naveo da je reprezentacije postigla „istorijski uspeh“.
-Teško nam je pao poraz, mada mislim da je ovo veliki uspeh za našu reprezentaciju. Nedostajalo nam je igrača u rotaciji, osetilo se to na terenu i nismo imali svežinu. Ali šta je tu je, medalja je medalja -zaključio je Prodanović.

 

Povezana vest:  Selektor srpskih rukometaša: Nema lakih protivnika, cilj je plasman na EP