finaleveselin_vukovic

EP SRBIJA 2012
Vuković: Ponosni smo na srebrnu medalju
 
Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je da je ponosan na srebrnu medalju koju je naš tim osvojio na prvenstvu Evrope.
-Ponosan sam na tim koji je uspeo velikom borbenošću i zajedništvom da uđe u finale turnira, što nije pošlo za rukom takvim rukometnim silama kao što su Francuska, Hrvatska, Španija, Poljska i Nemačka – rekao je Vuković.
On je čestitao Dancima na „zasluženo osvojenoj zlatnoj medalji“.
-Danci su nas dobili na suvi kvalitet. Čestitam im na odličnoj utakmici. Bilo bi zaista previše da smo uspeli da ih pobedimo dva puta – rekao je Vuković.
Selektor reprezentacije istakao je da su naši igrači „bili emotivno i fizički ispražnjeni posle utakmice sa Hrvatskom“.
-Utakmica sa Hrvatskom za nas je praktično bila finale. Posle tog meča bili smo emotivno mrtvi – rekao je Vuković, navodeći da je timu u finalu nedostajao povređeni Žarko Šešum.
-Nedostajao nam je jedan svež bek da bismo uopšte bili u prilici da dobijemo Dance. Ovako, izgoreli smo u prevelikoj želji – objasnio je Vuković.
On je napomenuo da je najveći kvalitet ovog šampionata činjenica „da smo napravili tim“.
-Na timskom duhu smo sagradili medalju – ocenio je Vuković i naglasio da je rukometna škola bivše Jugoslavije „očigledno dominirala na ovom šampionatu“.
Vuković je istakao da mu je žao što rukometaši nisu zaokružili „het-trik“ srpskog sporta, posle trijumfa Novaka Ðokovića u Melburnu i zlata vaterpolista na prvenstvu Evrope u Ajndhovenu.
-Bilo bi divno kada bi nam čitavo društvo bilo nalik sportu – poručio je Vuković.
Kapiten Momir Ilić rekao je da reprezentacija ovu medalju „poklanja narodu Srbije“.
-Prevazišli smo sebe. Želeli smo da osvojimo neko odličje i jedino finalnu utakmicu nismo odigrali na nivou. Nikada do sada nismo uspeli da napravimo ovakav duh zajedništva koji nas je nosio tokom čitavog šampionata i s kojim smo se upisali u istoriju – rekao je Ilić.
Marko Vujin je dodao da naša reprezentacija sada „zna kojim putem treba ići“ u izgradnji dalje rukometne budućnosti.
-Velika je stvar što smo se direktno plasirali na prvenstvo sveta u Španiji i što smo ostvarili mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Treba da uživamo u ovom ogromnom uspehu i da se još više motivišemo za dalja takmičenja – rekao je Vujin.
Selektor danske reprezentacije Ulrik Vilbek podsetio je da je njegov tim počeo šampionat porazom upravo od Srbije.
-Ako se sećate, rekao sam na prvoj konferenciji za novnare da bih želeo da se sa Srbijom sretnemo u finalu i to se ostvarilo – rekao je Vilbek.
On je ocenio da je ključ pobede nad Srbijom danas bio u odličnoj odbrani i šuterski raspoloženom Hensenu.
-Čestitao bih Srbiji koja jeste igrala kod kuće, ali je u finale ušla zahvaljujući fer pleju i odlicnoj igri -zaključio je Vilbek.
PHOTO: ataimages.rs 

 

Povezana vest:  Juniorke Srbije ubedljive protiv selekcije Kosova