Srbija_Ceska

Vuković: Nismo ponovili odbranu sa EP u Beogradu

 

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je večeras posle poraza od Španije da njegova ekipa u Alikanteu nije odigrala odbranu kao na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

-Nismo odigrali odbranu na nivou iz Beograda i presudilo je nekoliko promašenih šuteva i primljenih golova iz kontre. Kriterijum kod isključenja nije bio jednak, a poznato je da Španci to kažnjava u velikom procentu i to je na kraju prevagnulo – rekao je posle meča Vuković.

Španija je pobedila Srbiju sa 30:27 u prvom meču kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Povezana vest:  Nemanja Zelenović pred meč u Baru: Velike utakmice dobija odbrana

-Znali smo da ćemo biti blizu svake reprezentacije na svetu, pa tako i Španije. Velika je razlika dobiti jedan gol razlike ili izgubiti jedan. Čak smo u jednom trenutku počeli da srljamo, da pravimo dosta grešaka. Sreća da se zavrsilo sa minus tri – rekao je Vuković.

On je dodao da postoji velika mogućnost da na kraju gol razlika odlučuje o plasmanu na OI.

-Potrošili smo se, izgubili Nenada Vučkovića. Probaćemo da se osvežimo. I Poljaci su se danas mučili, ali definitivno će nam biti mnogo teško – rekao je Vuković.

Povezana vest:  EP ŽENE 2012, Norvežanke ne posustaju, Nemice pobedile Crnu Goru

Reprezentativac Ivan Nikčević čestitao je Španiji na pobedi.

-Odigrali smo dobru i kvalitetnu utakmicu. Mislim, da su isključenja na kraju presudila da izgubimo duel. Idemo dalje. Ostale su još dve utakmice i sa dva trijumfa ostvarićemo naš cilj – plasman na Olimpijske igre u Londonu – rekao je Nikčević.

Povratnik u tim orlova Žarko Šešum rekao je da Španija nije taktički nadigrala naš tim.

Povezana vest:  EP ŽENE 2014, Rukometašice Srbije porazom startovale na EP

-Imali smo dobar pristup meču, dobra rešenja, ali par lopti uvek odluči. Biće teško protiv Poljaka, željni su da se revanširaju za poraz u Beogradu. To je njihova poslednja šansa da se dokopaju Olimpijskih igara. Očekujem tvrdu utakmicu, ali nećemo se predati i daćemo sve od sebe da trijumfujemo – rekao je Šešum.

Naredni meč na kvalifikacionom turniru u Alikanteu Srbija igra sutra od 17,30 protiv Poljske koja je ranije danas pobedila Alžir sa 28:27.